Opel Sintra: Controlle lampje na vervanging EGR

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Goedendag iedereen.

Ik heb een vraag. Gisteren heb ik de EGR klep vervangen voor een nieuwe (alleen de EGR kop). Oude was het membraam stuk gegaan. Heb alles er eerst netjes er uit gehaald en vervolgens alles goed schoon gemaakt zodat er geen zwarte roet meer zichtbaar was. Vervolgens de nieuwe er in gezet. En paar Km op de rijksweg en goed door geblazen het controle lampje branden niet meer na de vervanging van de nieuwe. Vanmorgen vroeg toen starten ik hem en na 1 minuut ging het controle lampje weer branden met de bij hoorde blauwe rook. Heb het gas pedaal iets dieper in getrapt en controle lampje was uit en blijf uit. Vanmiddag n lang stil ging het op de exacte wijze weer controle lampje na 1 minuut van starten van de motor. Weer gas pedaal dieper in en was weer weg.

Kan het zijn dat er nog dat er nog wat oude vuiligheid achter is gebleven?. Moet wel zeggen dat ik met een kapotte EGR ruim 4 maanden heb gereden.
Of moet ik iets fout hebben gedaan bij de vervanging van de EGR?
Of zou het iets anders kunnen zijn. Ik heb voor de zeker heid met de blauwe lamp gekeken of er een lekkage was maar was niet het geval.

james1977

Geplaatst door james1977 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Sintra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Foutcodes uit laten lezen bij de dealer en je weet meer.

james1977 (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Foutcodes uit laten lezen bij de dealer en je weet meer.[/quote]
Gedaan en kwam ERG uit. Maar weet nog steeds niet meer.En nu oldford ?

VFR16V (0), 14 jaar geleden

Foutcodes ook laten resetten...


Als je een keer in de buurt bent of woont kan ik dit wel voor je doen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Welk nummer had de code? En wat was de exacte omschrijving?

james1977 (0), 14 jaar geleden

Na vervanging EGR is de computer niet gereset dat klopt wel. De foutcode was P0400. Het lampje gaat alleen branden na lang stil gestaan te hebben dus als je hem s.morgens start. Dan geef ik ietsjes meer gas en dan is alles ook weer weg en blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Sintra of stel zelf een nieuwe vraag.