Opel CORSA-B: Corsa B – Kachelkraan heraansluiten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: X12XE, Motorinhoud (cc): 1200

Corsa B Strada Cool (met airco) X12XE 1999 automaat model 2000

Het motormanagement lampje ging branden en sloeg de meter van het koelwater hoog uit. Nadat ik op mijn bestemming was aangekomen heb ik de auto uitgelezen: code 0115 koelvloeistoftemperatuur circuit storing. De ANWB gebeld en de conclusie was: kachelkraan defect en een koelvloeistofslang lek. De koelvloeistofslang is ter plekke hersteld. En de kachelkraan is eruit gehaald, een noodoplossing is getroffen. Zie hieronder de foto.

[img]https://www.problemcar.nl/file/upload/im...[/img]

Een nieuwe kachelkraan is aangeschaft (GM 90 566 947 was GM 90 457 649). Nu wil ik het geheel weer herstellen naar originele staat. Het is mij echter onduidelijk welke slangen op welke aansluiting moeten van de kachelkraan. De slangen lopen van/naar (zie foto):

[img]https://www.problemcar.nl/file/upload/im...[/img]

Er staat een pijl afgebeeld op de kachelkraan, vermoedelijk van de stoomrichting, deze wijst van de, ‘enkele aansluiting richting de dubbele aansluiting’.

[img]https://www.problemcar.nl/file/upload/im...[/img]

Kan iemand bevestigen of dit klopt?
1: EGR;
2: Kachelradiateur;
3: Waterpomp.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp/input!

chin

Geplaatst door chin (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.