Opel Corsa: rammel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3cdti

bij slecht wegdek en lage snelheid rammelt er iets onder de motorkap, en ik heb de indruk dat die rammel 'doorwerkt' doorheen het stuur (dat is, er is het rammelgeluid, en ik voel het precies ook in het stuur)

frenkie

Geplaatst door frenkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (375) PRO, 17 jaar geleden

fuseekogels , spoorstangkogels , bovenste veerpootlager ,etc.
kan van alles zijn , dus controleer de speling op bovenstaande delen.
Tevens , maar dat komt niet zo vaak voor , kan het stuurhuis los zitten.

mvg,
Hans.

frenkie (0), 17 jaar geleden

als redelijke leek, kan ik hier zelf wat aan doen. en zoniet, is dit een dringend probleem of kan het wachten tot de volgende onderhoudsbeurt (ik sta nu op +- 55000 km, nog 5000 voor het volgende onderhoud)

patrickt35 (0), 17 jaar geleden

Om kort te zijn: stuurhuis

frenkie (0), 17 jaar geleden

kan dit het gevolg zijn van een lichte zijwaartse aanrijding die ik een tijdje geleden gehad heb? kwestie van de verzekering...t was een bijzonder lichte tik van een vrachtwagen die naar rechts uitweek, kon hem niet net helemaal ontwijken. er was geen zichtbare schade maar ik maakte wel even een swing.

frenkie (0), 17 jaar geleden

nee, niet meer binnen garantie: wat wel nog binnen garantie vervangen is, is: cd speler, aandrijfriem, claxon. ik vind het al bij al nogal veel voor een opel, die ik gekocht heb voor zijn goede reputatie qua 'duurzaamheid'. verder zoop hij in het begin olie, maar dat is een veel voorkomend probleem bij de 1.3 cdti motor, heb ik (achteraf) vernomen

GTC (0), 17 jaar geleden

stuurkoppeling niet goed vast bij pedalen .

anders het stuurhuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.