Opel Corsa: Corsa-C valt soms uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn auto gaf de storingscode P0230 dus probleem met de brandstofpomp relais. Inmiddels zit er een nieuwe brandstofpomp in, het relais is vervangen en de storingcode is gewist. Maar het probleem is nog steeds niet verholpen, tijdens een ritje op de snelweg viel hij weer uit... na een tijdje wachten startte hij weer.

Het lijkt erop dat als je een stukje rijd en de motor afzet hij niet meer gelijk start, je moet dan een tijdje wachten dan start hij weer. Waar zou het aan kunnen liggen??

Het gaat om een Opel Corsa-C 1.4 sport uit 2001

Brian_

Geplaatst door Brian_ (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

De foutcode zit er weer in of niet??? Als het dezelfde foutcode is zou ik eens proberen om de massa van het relais te overbruggen met bijv. de massa van je hoofdrelais...Blijft hij het dan doen en heb je geen onderbreking in de massadraad van je relais naar je motor ecu vrees ik dat je motorecu een probleem geeft met deze aansturing van de massa (meestal een los contact in je motorecu waar je zelf weinig aan kunt repareren hier zijn speciale bedrijven die hem evt wel kunnen repareren maar die werken meestal alleen voor bedrijven.)

Heb je geen foutcode zou ik eens naar je krukassensor laten kijken, of als je stil valt voorzichtig ter hoogte van je kilometerstand display te duwen of de stekker achter het instrument misschien slecht contact maakt.

Succes

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad, krukassensor defect. Komt veel voor en geeft niet altijd een foutcode.

Brian_ (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties

Ik heb idd geen foutcodes. Het rare is dat de auto gewoon start en het lijkt of er nix aan de hand pas na een tijdje rijden geeft hij problemen.
Zou het mss ook aan de toerentalsensor kunnen liggen?

Brian_ (0), 11 jaar geleden

Het is nog even wachten voordat ik naar de garage kan gaan maar zodra ik meer weet of het is opgelost zal ik het hier posten.

Tijdens het rijden lijkt het soms ook dat de corsa een beetje inhoud tijdens het gas geven, ik weet niet of dit ook met het bovengenoemde probleem te maken heeft?

samitjuh (0), 11 jaar geleden

Heb je het probleem al op gelost?
ik heb namelijk de zelfde probleem,
heb me auto ook laten lezen en heb ook de brandstofpomp laten vervangen maar nog steeds blijft het probleem,
als je het hebt opgelost zou je het probleem willen posten ?

Brian_ (0), 11 jaar geleden

ECU was kapot en wss was de oude brandstofpomp gewoon goed...

ECU laten repareren bij AC-tronics

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.