Opel Corsa: Corsa easytronic storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een Cora elegance easytronic 1.2 uit 2002, vanmiddag reed na terugkomst van vakantie mee. Maar in een bocht tijdens een korte rit voelde ik hem lomp terugschakelen. Paar seconden erna zag ik dat de toerenteller niet meer werkte, de onderhoudslampje (easytronic storing) brande, en inplaats van een A een knipperende F werd weergeven. De F betekent dat er niet met deze storing kon worden doorgereden. Ook brande het acculampje. De auto bleef lopen alleen schakelde niet meer, ben toen bij een benzine station gestopt waarna de motor afsloeg omdat hij in zijn 2 bleef staan. Na uitval starte de auto ook niet meer, de startmotor draaide dus ook niet rond. Hij bleef op F knipperen

Heb vrij snel een opel deal gebelt die mij niet veel konden vertellen, alleen dat ik kon proberen de accupool eenmaal los te halen en weer te bevestigen. Lukt dit niet zouden ze de wagen moeten komen ophalen. Echter werkte alles helemaal perfect nadat de accupool los is geweest. Nu na 20 km rijden werkt alles nog naar behoren.

Iemand bekent met dit probleem?

spierbundel

Geplaatst door spierbundel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Paar problemen onder deze las ik dat de corsa zijn toerental uit de dynamo krijg. De accu storingslampje brande ook, zou dit een verband kunnen hebben? Misschien eens kijken wat de laadspanning van de accu is? Om te kijken of de dynamo voldoende laad? Echter heb tot nu toe geen enkel probleem gehad met de easytronic.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij oudere diesels werd de toerenteller vanuit de dynamo gestuurd, bij benzine motoren wordt dat niet gedaan. Niet van toepassing hier.

Brandend accu-lampje terwijl de motor loopt wijst op een mogelijk dynamo-probleem. Meten kan zeker geen kwaad.
De F in je dashboard is van het Duitse "Fehler" en komt van je versnellingsbak.
Zolang je nu zonder problemen kunt rijden is er niet veel meer van te zeggen.
Foutcodes kunnen verdwenen zijn door het loshalen van de accu - dus uitlezen nu kan niets opleveren.

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Zijn er geen dynamo/ accu problemen bekent die de automaat aantast? Bijvoorbeeld door een te laag accu of laadspanning de easytronic stopt met werken?

Ik ben allang blij dat hij weer netjes werkt, heb hem ook pas 1,5 maand. Maar ik rij veel langere afstanden en een betrouwbare auto is wel zo fijn dan.

Zaterdag zal ik op het werk wel eens de laadspanning en de accu een keer door meten.

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Vandaag naar een dealer gesleept, vanmiddag tijdens het invoeren van de radio code en stationair lopen van de wagen in neutraal en stationair draaien sloeg hij af en sprong weer op een f. Hierna weer dezelfde problemen als hiervoor beschreven, echter kon ik hem niet meer werkend krijgen door de pool lost te gooien. Wel kon ik de startmotor nog rond laten draaien, echter sloeg de motor niet aan. Gelukkig kon ik hem wel slepen omdat hij in neutraal stand staat.

Ik hou het hier op te hoogte zo gauw ik meer weet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.