Opel Corsa: Corsa houdt in en loopt onregelmatig

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v ecotech

Hey mensen...

Heb pas een corsa B gekocht en dacht een goeie koop te hebben gedaan...nou niet dus.
Zodra de auto gestart wordt met koude motor (laten we zeggen de volgende ochtend)..doet hij het perfect.
Na een tijdje rijden (of zodra ik hem uitzet en weer opnieuw aanzet) gaat hij een beetje gek doen.
Stationair loopt hij zeer onregelmatig (loopt op en neer tussen 1000 en 2200 toeren). Ook komt het wel is voor dat hij dit niet doet maar dan blijft het stationair toerental wel boven 1100 a 1200.
Ook bij het gas geven houdt hij even in (dan vallen de toeren terug en daarna komen de toeren pas op). Dit geld voor elke keer als ik gas geef dus ook bij over schakelen. Als je overschakeld dan laat je in principe even je gas los, zodra je dan in de volgende versnelling weer gas geeft zie je dat hij dan weer eventjes inhoudt.
Ook is het zo dat normaal geproken het toerental rustig aan weer naar zijn stationair gaat als je het gaspedaal loslaat. Bij mijn auto gaat hij juist eerst een beetje omhoog en valt dan heel langzaam terug en blijft boven 1100 a 1200 hangen of gaat heel onregelmatig lopen.
Het klinkt heel gek maar dit probleem is niet constant. Het is een bepaalde periode.
Dus bij het starten en wegrijden doet de wagen normaal....dan krijgt hij een periode het probleem...en na een tijdje is het probleem weer weg.
De wagen geeft geen foutmeldingen aan. Heb ook al aan de dealer gevraag de mms uit te laten lezen, maar ze zeggen dat het geen nut heeft als er geen lampje gaat branden.
Ik heb al een beetje naar informatie lopen zoeken en ik denk aan de volgende dingen: EGR klep (ik weet voor zover eigenlijk niet of die op de wagen zit), lambdasensor, luchtmassameter, of misschien wel de luchtfilter (zit nu namelijk een sportfilter op).
Kunnen jullie mij wat advies hierover geven.

Corsa_daniel

Geplaatst door Corsa_daniel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Je bougies kunnen ook het probleem zijn. Haal ze er eens uit en kijk of ze een zwarte vlek hebben op het keramiek. Als dat zo is, gewoon vervangen. Zeker een goed idee als je niet weet wanneer ze vervangen zijn. Verdelerkap en rotor (als je die hebt) vervangen. Kijken of je gaten hebt na de luchtfilter in de luchtslang. Dan krijgt die namelijk valse lucht (eventueel een beetje met remmenreiniger rond spuiten bij vermoedelijke gaten/scheuren om te zien of die sneller gaat lopen, zo ja, valse lcuht en nieuw slang kopen. Lamda sonde zou een verkeerde waarde kunnen geven, maar dit zou ook gedetecteerd moeten worden door het motormanagement, dus dat denk ik niet. Komt de auto wel op temperatuur? (92.5 graden celcius). Gebruikt die koelvloeistof? Witte rook uit de uitlaat? EGR klep zou kunnen, maar hier geldt weer dat dat meestal wel gedetecteerd wordt door de MM. Uitlezen kun je misschien ook zelf doen, via deze website/pdf:

http://astra.autokacik.pl/download/aldl....

Maar als het MM lampje niet gaat branden voor een bepaalde tijd, is er waarschijnlijk geen fout opgeslagen.

Corsa_daniel (0), 16 jaar geleden

Hey hartstikke bedankt voor je reactie. Ik ga meteen aan de slag. Je hebt veel informatie gegeven. Daar kan ik wel wat mee.
Zodra ik het heb toegpast zal ik de eindresultaten ook tonen op eze site.

Corsa_daniel (0), 16 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost...
Eigenlijk veel simpeler dan dat ik zocht

Het was de luchtfilter. Er zat namelijk een K&N filter op.Ik heb deze vervangen door een standaard filter en de auto loopt en start weer als een zonnetje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.