Opel Corsa: Corsa schakelt slecht in zijn 1,2,3 en achteruit

Bouwjaar: 1994

Ik heb een corsa 1.4 uit 1994, met 240 dzd kilometer. De laatste dagen schakelt hij heel slecht, vooral in zijn 1, 2 en 3. In zijn achteruit krijg ik hem bijna niet en kraakt hij ontzettend.

Weet iemand wat de oorzaak is, als niet technuet denk ik dat de koppelingsplaten kapot zijn. Deze zijn nog nooit vervangen. Weet iemenad hoe duur dat is om dat te vervangen.

Bram1417

Geplaatst door Bram1417 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Koppelings platen kosten ongeveer tussen de 300 en 400 euro als je het laat doen bij een garage.

Groetjes
Astra Rijder

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is je schakel mechanic niet versleten??
groetjes ceesie

smita (0), 19 jaar geleden

Probeer eerst eens even of je je schakelmechaniek kunt bijstellen. Ik heb het zelf gedaan en alles is weer perfect en voor een garage een paar minuten werk.
Aan de onderzijde waar je schakel mechaniek naar buiten komt zit een afstelbout en misschien is ie los of verschoven door de tand des tijds.
Heb je ook al je versnellingsbak olie gecheckt ?

Bram1417 (0), 19 jaar geleden

Ik heb hem inmiddels bij de garage gebracht en zal een bericht plaatsen als er meer bekend is, bedankt in ieder geval voor de reacties,

Bram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.