Opel Corsa: corsa trekt soms niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 13ecoflex

wagen trekt soms niet,precies of ie heeft een drukval;meestal s morgens. Meestal doet het probleem zich voor als de wagen een ietsje langer moet opstarten,ie heel hard nagelt en als je dan optrekt reageerd ie niet op het gaspedaal. Soms dagen ok,dan weer soms weer nagelen....iemand een idee?

fordis

Geplaatst door fordis (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

meriva7673 (0) PRO, 9 jaar geleden

verstuiver retourlek testen

Gr. MERIVA

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

ok;ga dit ondezoeken; is er iemand die mij een tip kan geven waar ik oa info kan vinden over techniche en electriche schemas ook? Mvg
(al vele jaren werkzaam in ander merk...)

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

er is 1 injector vervangen(2e cilinder) alsook egr nagekeken en die werkte perfect;
Wagen trekt nog af en toe niet ; alsook merk ik nu op dat als wagen stationair draait en je verhoogt het toerental langzaam,hij niet mooi opklimt in toeren,bij zeer lichtjes gas geven stottert hij precies in toeren opgaande ;opel dealer weet geen raad wegens geen foutcode.......zegt ie. Ook kan het gebeuren dat ie zeer slecht aanslaat en je zelfs enige tijd geen gas meer kunt geven;wagen is nog in extra garantie,vandaar dat ik zelf de wagen niet wil herstellen. Wie heeft een tip?

downforthecause (0) PRO, 9 jaar geleden

Geen lekkage aan je hoge druk pomp? Deze willen nog weleens gaan lekken.

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

Beste, naar mijn mening zit het idd in het hogedruksysteem,ik ga vragen of ze eerst alle injectoren testen of evt vervangen,en indien niet ok dan de hogedrukpomp nakijken.
Mijn probleem is nl dat ik ook al jarenlang technieker ben in een ander merk ;en dus over geen origineel diagnosetoestel beschik,om dit te testen; we hebben deze wagen zelf aangekocht als 2e wagentje en er extra garantie bijgenomen om op ons gemak te rijden gezien de moderne techniek nu.Als dit niet opgelost raakt zal ik dus wel genoodzaakt zijn om zelf initiatief te nemen en alles te herstellen,vandaar mijn vraag aan jullie opel collegas. Waarvoor dank.
(is nl al 3e maal dat de wagen binnengaat hiervoor...)

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

4 nieuwe injectoren gemonteerd geweest en schoepen van variabele turbo gereinigd. Nu voorlopig ok,alhoewel op stationair draaien soms niet naar mijn gedacht. Kan er iemand mij een adres geven waar ik technische info kan vinden (schema s beknopte beschrijving van motor?) Technische info op web? Alvast dank.

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

wagen doet het terug,nu terug de nachten kouder worden houdt ie soms terug in bij optrekken ,welk signaal kan dit veroorzaken? Iemand een idee?

fordis (0) PRO, 9 jaar geleden

Blijkbaar durft niemand tips te geven,ofwel zijn er met deze karretjes geen problemen.......

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

heel waarschijnlijk toch je egr klep hoor... Misschien turbodruksensor, maar waarschijnlijk EGR klep.
't kan perfect dat deze tijdens het testen perfect werkt, maar op andere momenten hapert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.