Opel Zafira: Cruisecontrol

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

Er zijn al wat vaker vragen over gesteld maar ik stel er toch nog maar 1 (of 2).
Mijn Zafira is niet uitgerust met een cruisecontrol, heeft wel een electronisch gaspedaal. Het stekkertje ligt achter het stuur bij de richtingaanwijzerschakelaar, een koppelingsschakelaar moet er nog geplaatst worden. Ik wil zelf een kabelboompje maken, moet niet zo moeilijk zijn want aan het stekkertje zitten 4 draden, daar komen dan als het goed is nog de draden bij van de remlicht- en de koppelingsschakelaar. Is er iemand die weet hoe dit kabelboompje moet worden en mij de gegevens kan geven hoe het aangesloten wordt op de boardcomputer. Misschien zijn de onderdelen wel kant en klaar te bestellen maar daar ben ik nog steeds niet achter. Ik heb geïnformeerd naar een universele cruisecontrol (John Gold) maar dan kom je al gauw op een prijs tussen de 400 en 500 euro maar dat gaat me veel te ver.
Met de originele Opel onderdelen is het nog redelijk binnen het budget te houden.
Ook andere suggesties zijn van harte welkom.

jaro58

Geplaatst door jaro58 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

woesch (0), 16 jaar geleden

Daar zijn meer vragen over geweest en ook toen beantwoordt door Opeltje. Het is niet alleen even draden trekken en klaar. Er moet een regelunit zijn , en meen nog een stuk software . Sommige wagens zijn totaal al voorbereid zoals toendertijd mijn eigen astra. Ik hoefde de cruisecontrolhendle er maar in te klikken en hij deed het. Ik denk toch dat het stiekum een dure grap gaat worden of je zou eens op de sloop moeten kijken of daar iets te vinden is.

Veel succes , ben wel benieuwd.

marcel7015 (0), 16 jaar geleden

ik heb om marktplkaats een originele cruisecontrol/richtingaanwijzer schakelaar gekocht en werkte gelijk zonder verdere aanpassingen
Probeer anders of je een mag lenen van een dealer of zoek er een op de sloop , ik was 40 € kwijt
Ik heb een 2.0dtl elegance 1999

kasperht (0), 16 jaar geleden

Van wat er hier op het forum is langsgekomen (te vinden via de zoekfunctie) zul je zien dat vooral de 2liter diesels relatief vaker al zijn voorbereid dan de benzine versie. Probeer zo'n schakelaar eens op een sloop ofzo te krijgen, kan je het nog redelijk goed testen...want wie weet heb je geluk :)

jaro58 (0), 16 jaar geleden

Zag dat ik dat had vergeten te melden in mijn vraag, schakelaar heb ik al geprobeerd en werkt dus niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.