Opel Omega: CV achterklep werkt niet.

Bouwjaar: 1994

Bij mijn Omega MV6 wagon werkt de cv van de achterklep niet meer. Mijn vrouw heeft de klep een keer met sleutel geopend en sinds dien werkt ie niet meer op de cv. Het maakt niet uit of het slot verticaal of horizontaal staat, hij doet nix.

Als de klep open staat brand de binnenverlichting niet, druk je op het knopje wat de binnenverlichting uitzet, dan gaat ie aan.

Wat zou dat kunnen zijn?

Meganee

Geplaatst door Meganee (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

Ik ken de Opel niet, maar even een algemene kijk:
Sommige auto's gaan niet meer op de CV als je hem met de sleutel hebt geopent, wel weer nadat je hem eenmalig weer dicht hebt gedraaid (met de CV op de rest van de auto, of eraf...dat weet ik niet meer)
Verder kan het motortje dat het verzorgt gewoon defect zijn natuurlijk. Ik zou zelf het mechanisme bloot leggen en even het slot zelf afkoppelen, kijken of het motortje dan nog reageerd.
Mocht ie echt stuk zijn, gewoon bij de sloop een andere halen, of nieuwe bestellen....maar dat zal duurder zijn.

Het binnenverlichtingsknopje lijkt me versleten, gewoon vervangen. (tenzei de bedrading er vlak achter defect is...even visueel inspecteren)

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de slotstand staat waarschijnlijk niet goed. het slotje moet recht naar boven staan.

Martijn7427 (0), 18 jaar geleden

Ik zou nog niet dat slot afkoppelen. Wat Opeltje zegt klopt, ik heb dit ook een keer gehad. Als je de sleutel in het slot steekt dan moet je hem draaien totdat je hem door een soort weerstand voelt gaan, als je daardoor heen bent, draai je hem een klein stukje terug tot het slot recht naar boven staat. Dan doet ie het daarna weer op de CV. Doet ie het daarna nog niet, dan kun je beste Bas F zijn tips opvolgen.

Groeten,

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.