Opel Vectra: cv startonderbreker

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 cdx

Hallo,

De startonderbreker van mijn vectra is waarschijnlijk defect. Op dit onderdeel van het merk "kiekert" staat een nummer (5364-90457-682)
Heeft iemand zo'n relais te koop of weet iemand waar deze voordelig te koop zijn?
Er worden wel ander aangeboden waarvan de 1e 4 cijfers verschillen. Volgens mij is deze dan niet toe te passen. Dit relais is voor de combinatie cv+startonderbreker.

mark rademaker

Geplaatst door mark rademaker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

De "kiekert" is inderdaad van de cv, maar heeft niets met de startonderbreking te maken, want die zit er niet op bij deze auto. Of er moet achteraf iets zijn ingebouwd met 'n aansluiting op de cv.
Trouwens nog niet meegemaakt dat 'n "kiekert" stuk ging.....
Waarop baseer je je vermoeden?

Gr.

mark rademaker (0), 16 jaar geleden

Sorry,

De vectra is uit 94. Ik weet niet of dit wat uitmaakt. De problemen zijn als volgt. De auto wil soms niet starten(reageert niet op de startonderbreker) Dit is op te lossen door de accupool los te halen of 5 min te wachten. De opelgarage zij dat de Kiekert waarschijnlijk defect is. Kosten reparatie: ruim € 200.

Groet,

Mark

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou kom ik aan het twijfelen. Volgens mij zat er in '94 ook nog geen startonderbreking op de A-Vectra, maar dat zou ik na moeten kijken.
Ik heb het vermoeden dat het probleem ergens anders zit, bijv. het pomprelais.
Die gingen nog wel eens stuk met dit soort klachten als gevolg.

Gr.

mark rademaker (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Hartelijk dank voor de genomen moeite en de reactie. Dit pomrelais is die ook specifiek voor een 94 vectra A of kunnen daar ook pomprelais van andere type's op? Dit vraag ik nl omdat mijn zwager bij de sloop werkt en deze dus zo kan meenemen. De kiekert die wij zochten kon hij al niet vinden. Kunt u mij ongeveer uitleggen waar dit relais zich bevind?

Groet,

Mark

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit in de zwarte kunststoffen "doos" onder de motorkap tegen het schutbord bij de rembekrachtiger.

Gr.

HondaCivic (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb ook hetzelfde probleem gehad met een vectra-A maar dan met een 2.0-16V model 2000. De auto heeft ook een CV van "kiekert" maar het volgende: Vanuit de kiekert loopt 2 draden uit die apart zijn aangesloten voor de start-onderbreker en die ziet uit zoals op de foto's zijn afgebeeld (bij mij dan in ieder geval) en bij mij zat daar het probleem. Binnen in het start-onderbrekerskastje zat een soldeerpuntje die niet meer zo goed aan elkaar zat waardooor hij soms wel en soms niet pakte. Ik heb deze punt weer gesoldeerd en het probleem was verholpen. Het kwam omdat het warm werd onder in het dashboardpaneel en zo denk ik dat die punt van elkaar los begon te raken.
Dus misschien is het ook bij u het geval. Ergens achter het dasboard ligt het kastje die ook is aangesloten met de Kiekert. Aan de kiekert ligt het niet. Mijn startonderbrekerskastje zat bij mij links achter het KM-teller. Ik hoor het wel of misschien uw probleem hetzelfde zou zijn dan als die van mij.


[url=http://imageshack.us][img]http://img395.imageshack.us/img395/3100/...[/img][/url]

[url=http://imageshack.us][img]http://img395.imageshack.us/img395/6051/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.