Opel Vectra: temp.sensor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0dtl

hallo hallo,

auto rijd weer prima. lmm was stuk. nu t volgende....
koud slecht starten en bij warme motor iets beter en temp loopt flink op. als de sensor stuk is gaat de temp dan schommelen??kan t slechte starten hier vandaan komen? het mm geeft geen foutmeldingen. en wat kost deze motor temp sensor eventueel?

alvast bedankt barry

barry27

Geplaatst door barry27 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rbongers2000 (0), 16 jaar geleden

Volgens mij kan het wel.
Je boorcomputer denk dan dat het buiten koud is en dat hij meer brandstof moet inspuiten.
Dacht ik

roygsi (0), 16 jaar geleden

als het goed is heeft je vectra ook 2 temp. sensors, 1 puur voor je weergeving op je dashboard, als deze kapot is schommelt je dashboard temperatuur niet, maar blijft ie juist op 1 punt altijd. of hij geeft helemaal niks aan.

en 1 sensor voor je ecu, autocomputer, om te regelen hoeveel er ingespoten moet worden. als deze kapot is en rare waardes doorgeeft heb je dus dat de computer evenveel inspuit als bij een hete motor, terwijl het je koude start is. dus loopt ie beroerd en computer denkt '' primaaa''

kosten ongeveer 15,- voor de eerste. 30,- voor de ander.

als het daaraan ligt..
als je toch bij de dealer bent voor die sensor, kun je ook even naar binnen rijden en iemand de waardes van de sensoren laten doormeten. is zo gebeurd, en weet je precies welke er stuk is
kost ergens bij de 20-25,-

opelzafira (0), 16 jaar geleden

De DTL motor heeft maar één temp sensor voor alle functies, deze zit onder de afdekkap op het blok aan de distributiezijde. Slechte starten waarschijnlijk te maken met retourslangen en/of verstuiverringen, bekend probleem bij opel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.