Opel astra f: dashbord verlichting bij kachelbediening vervangen

Bouwjaar: 1995

Weet iemand hoe je op een simpele wijze de lampjes vervangt achter het bedieningpaneel van een astra F, de radio is er uit, ik heb gekeken maar zie geen lampjes, ook die van de achteruit verwarming doet het niet, de verwarming wel.

De Steut

Geplaatst door De Steut (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fortie (0), 18 jaar geleden

Niet zo simpel. Voor de verlichting kachelbediening moet het hele frontje ervoor gedemonteerd worden. Rubbermatje aan klokje verwijderen 4 schroefjes (2 van het klokje en 2 van de bevestiging paneeltjes. Kapjes rond stuurkolom verwijderen zodat je aan schroefje frontje kan. Achter linker en rechterbedieningsknop verwarming en ventilator zit schroefje( gewoon aan knop trekken, komt goed los). Normaal moet dan paneeltjes los komen (misschien nog een schroefje vergeten maar ben niet zeker waar). Het lampje van de achteruitverwaming zit in de schakelaar zelf. Volledige schakelaar te vervangen +/- 30 euro ( Knop gaat eraf door in het gaatje schroevendraaiertje in te steken en dan trekken aan knop. Schakelaar te vervangen door eveneens frontje te lossen. Dus voor je er aan begint denk er eens goed overna of je er zelf aan begin. Bij een dealer zal het toch een uurtje duren. veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.