Opel Astra: defekte brandstofpomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDL

Hallo,

Sinds vanmorgen wil onze opel astra station wagen niet meer starten. Dit van de een op de andere dag, ik heb hem gister avond in de garage gezet en vanmorgen deed de hij echt hellemaal niks meer. Ik heb er al iemand bij gehad en die zegt dat er waarschijnlijk een nieuwe brandstofpomp in moet (wat dus ook behoorlijk prijzig wordt). Nou lijkt het mij dat eerlijk gezegd een beetje sterk omdat je daar dan neem ik aan wel iets van het moeten merken dat de brandstofpomp slechter gaat funtioneren. Het lijkt mij dan dat je steeds minder snel kunt optrekken, gas houden enz. Zoals gezegd heb ik ik er gister nog gewoon in gereden en totaal geen problemen gehad, 's avonds in de garage geparkeerd en nu doet hij dus hellemaal niks meer. Wie weet waar dit aan zou kunnen liggen, mischien is het inderdaad wel iets met de brandstofpomp (al hoop ik van niet) maar ik wou het toch nog graag even hier vragen.

Alvast bedankt!

The Ostrich

Geplaatst door The Ostrich (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat versta je onder " Niet starten"?. Gaat de startmotor niet rond of gaat deze wel rond maar wil de motor niet aanslaan?

The Ostrich (0), 17 jaar geleden

Ik moet het inderdaad mischien even wat anders zeggen. De startprocedure gaat als altijd sleutel in het contact even gloeien, de accu en alles is gewoon goed, en als je dan de sleutel omdraait dan start hij dus wel zeg maar, maar de motor slaat niet aan, dat is dus het probleem. :D

dv (0), 17 jaar geleden

is er niet een lekkage aan een verstuiverslangetje ?? maar de pomp kan natuurlijk ook. veel km s erop zitten??

The Ostrich (0), 17 jaar geleden

Mm zou kunnen zal er morgen even naar kijken, hij heeft bijna 250.000 op de teller.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Retourslangen is idd. mogelijk, maar soms erg moeilijk te zien. Staat me iets bij van elke 30000 km. vervangen... Vaak na even doorstarten slaat ie dan toch wel aan.. En dat doet ie met een defecte pomp niet.

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Het zal niet de eerste keer zijn dat de brandstofpomp van een 2.0/2.2diesel de geest geeft zonder signalen vooraf.
Over het algemeen is er dan wel een foutcode uit te lezen.
Maar het kan zeker geen kwaad om de retourslangen en dergelijke te controleren.

The Ostrich (0), 17 jaar geleden

Okee dat zal ik dan ook zeker even doen, hij wordt zoals het nu staat maandag opgehaald en dat wordt hij inderdaad even hellemaal doorgemeten en uitgelezen.

fryskebaccara (0), 17 jaar geleden

Dit probleem heb ik ook gehad bij mijn astra.de verstuiverslangen zijn waarschijnlijk nog met canvas bekleed.vervang die maar!want die is zijn lek.ze zijn gewoon bros geworden.en knappen af als je begint te pielen met de slangen.pas goed op dat ze niet afbreken in het blok!!!! want dan kan je de nieuwe slangen niet plaatsen!!!!

fryskebaccara (0), 17 jaar geleden

is trouwens een notoire probleem bij astra diesels van die leeftijd.

pierre (0), 17 jaar geleden

brandstofpomp zou kunnen, de brandstofpompen van bosch gaan regelmatig stuk, rijdt zelf met een astra net als mijn schoonbroer, wiens pomp nog niet zolang geleden vervangen is. de lokale dealer zegt dat hij plus minus 50 pompen op jaarbasis moet vervangen. bij ford, die dezelfde pompen gebruiken voor hen focus motoren, is het probleem ook gekend. niet de fout van opel dus. zoals dit nooit is trouwens, kan er verhalen over schrijven.
mijn remklauw lekte, dichting niet apart te vervangen, wel de volledige remklauw, maar dat type werd niet meer gemaakt, dus .... 2 remklauwen vervangen.
mijn schoonbroers stuurhuis van zijn astra lekte, moest vervangen worden, maar volgens opel moest wel de hele stuurkolom vervangen worden want dat type werd niet meer gemaakt, kostenplaatje 2500 euro? we hebben dan maar een stuurhuis van de sloop gehaald. wat mijn petje te boven gaat : het hier ging om wagens van vijf jaar oud, voor mijn oud golfje van 18 jaar kan ik nog steeds stukken vinden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.