Opel Astra: geen oliedruk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: y17dt

Oliepomp vervangen van deze motor maar nu geen oliedruk . Pomp is gemonteerd volgens montage-gegevens van Opel .
Volgens mij wil de oliepomp nu geen olie aanzuigen en doorpompen (geen olie in filter)
Is er een middel om oliepomp te vullen zonder dat ik pomp weer moet de-monteren ( kan me herinneren dat vroeger bij bepaalde motoren pomp werd gevuld met vet om sneller druk te krijgen)

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarom is je oliepomp vervangen ?

gardejonge (0) PRO, 17 jaar geleden

Tandwielaandrijving (distr. zijde) van as oliepomp kapot. Asgat in tandwiel heeft vlakke kant deze is weg gesleten en vlakke kant op oliepompas is weg

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

Oei , heb er hier ook 2staan , corsa c

ik vrees een beetje voor de motor ; maar alé ik ga binnenkort ook proberen met een andere oliepomp ; bij mij is de dr riem ook volledig in stukken gedraaid ;

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Je zou kunnen proberen om met een luchtpistool op de aansluiting van de oliedrukzender druk te zetten. Oliefilter eerst goed met olie vullen en hopen dat hij weer begint te pompen. Het is al even geleden, maar vrioeger met een oude bmw weleens succes meegehad.

gardejonge (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem is opgelost !!!!!
Na verschillende dingen geprobeerd te hebben heb ik diepgaande gespekken met plaatselijke dealer gevoerd .
Man van magazijn had over 2 verschillende pompen afhankelijk van motornummer . Daar hij andere type niet had ( ze monteren alleen de type die op voorraad ligt)heeft hij met collegas in de lande informatie opgevraagt over de ander pomp .Niemand had of kende de andere pomp niet . Tot een reactie van een dealer welke 2 keer ook het probleem gehad heeft van geen oliedruk naar vervanging. Nu blijkt dat er series pompen in verpakking zitten ( wel juiste onderdeel nummer) welke afwijken in de diepte waarin de pomp draait ipv 2 mm zijn deze 4 mm diep , hierdoor sluit de pomp gedeelte niet af op pompdeksel en motorblok .
Als ik het goed begrepen heb van dealer zal er een mailing rond gaan naar de dealers om op te letten op diepte bij uitgifte van pomp of voor montage .
bedankt voor het meedenken , Bennie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.