Opel Omega: deurvanger geeft enorme knallen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X25XE

Sinds een week geeft de deurvanger van het bestuurdersportier enorme knallen bij openen en sluiten. De andere portieren hebben dat (nog) niet. Ik had dat bij mijn vorige Omega bij beide voorportieren, maar hier is het nog erger! Smeren met WD-40 of met dikkere olie helpt niet. Ik kan nog kogellagervet proberen maar ik denk niet dat het helpt. het lijkt wel alsof er iets is afgebroken vanbinnen.
Wie weet waardoor dit wordt veroorzaakt en hoe het is op te lossen?

gr.

Martijn

Martijn7427

Geplaatst door Martijn7427 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

MeindertS (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo

Dan moet je even naar de bevestiging kijken van de deurvanger waar hij de deur ingaat. Daar zit hij vast met 2 (of 3) Torx of kruiskopschroeven
deze moeten waarschijnlijk even aangedraait worden

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

Ik zal er morgen even naar kijken. Maar volgens mij verdwijnt de deurvanger in een soort zwarte cassette. Ik heb geen Torx schroeven gezien, maar ik ga even goed kijken.

DASA (0), 13 jaar geleden

Kunststof bus deurvanger vervangen,zal ook een hoop schelen,

gr

Danny

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

@ Meindert: Bij mij zijn het geen torx of kruiskopschroeven maar 2 zeskantboutjes (dop 8) boven en onder deurvanger. De onderste zat los, maar ik kan hem niet aandraaien. Hij is dolgedraaid.

@ DASA: Moet ik voor het vervangen van die kunstof bus de deurbekleding verwijderen? Of kan ik er bij via het 'gat' van de deurvanger door de twee boutjes los te schroeven.

gr.

Martijn

DASA (0), 13 jaar geleden

Je hoeft alleen de bout los te maken waarmee de deurvanger mee vast zit aan het chassis,kunstof busje vervangen(kosten bijna niets) en klaar.
Bekleding hoeft er dus niet voor los,

gr

Danny

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

Inmiddels is de deurvanger opgehouden met knallen. Hij zit nu los (de boutjes in het portier hangen op halfzeven). Bedoel je dat ik de boutjes in het portier los moet schroeven, of bedoel je echt dat ik de deurvanger van het chassis los moet schroeven of bedoel je allebei?

gr.

Martijn

DASA (0), 13 jaar geleden

[quote=Martijn7427]................ Bedoel je dat ik de boutjes in het portier los moet schroeven, of bedoel je echt dat ik de deurvanger van het chassis los moet schroeven of bedoel je allebei?

gr.

Martijn[/quote]
Alleen die ene bout waarmee die vastzit aan het chassis,daar zit een kunststof bus in.
In deze link staat een How To... http://forum.opelomegaportal.nl/viewtopi...

gr

Danny

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de foto's van dat busje. Ik denk alleen dat we het over iets verschillends hebben. Ik heb denk ik toch een ander probleem. Bij mij is er kennelijk in het portier iets afgebroken. De deurvanger maakt inmiddels geen geluid meer er is iets in de deur naar achteren of naar beneden geduwd, denk ik. Hij gaat nu zo soepel dat ie het portier niet meer vasthoudt in verschillende standen. Misschien had ik dat busje van jou eerder moeten vervangen. Dan was er misschien niets afgebroken, maar dit ging zo snel ( in 4 dagen tijd van geen geluid naar grote knallen naar afgebroken onderdelen) dat ik het busje niet op tijd had kunnen vervangen.
Als ik het goed wil oplossen, moet ik nu dat busje vervangen, denk ik én een onderdeel in het portier. Ik denk dat dan wel de deurbekleding eraf moet.
Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Martijn ik heb er in het verleden diverse vervangen of opnieuw bruikmaar gemaakt. Die foto-serie is leuk maar bij jou is het de andere kant die de problemen geeft. Soms is hij er compleet uitgescheurd. of meestal zitten de boutjes gewoon los. Koop voor de zekerheid een andere /nieuwe deurvanger alleen.als het moet. Bekleding er af is vaak een rampe klus omdat de steuntjes van de deurplaat afscheuren. dus als het even niet hoeft probeer het met wat laswerk op te lossen. Succes.

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

Punt, het onderste boutje is los en dolgedraaid. Het bovenste zit nog vast. Kan ik dat hele geval wat door de boutjes aan de deur vast hoort te zitten, gewoon vastlassen aan de deur? En zou dan het knallen over moeten zijn?
Je kan er wel slecht bij. Ik gebruik een spiegeltje om de boutjes te kunnen zien. Moet ik ook met een spiegeltje erbij lassen...

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Martijn Je kunt er ook een grotere schroefdraad in tappen of een passende parker. Dan is het tenminste nog losneembaar. Vet het schuifgedeelte goed in. Succes.

rene9506 (0), 13 jaar geleden

Misschien als je het deel aan de deurstijl losneemt kan de deur wat verder open en kan je er beter bij.
(voorzichtig)!! open doen anders heb je een fikse deuk.

Martijn7427 (0), 13 jaar geleden

OK, ik ga er nieuw schroefdraad in tappen. En een hele dot vet erin. Jullie horen het als het is gelukt. Alvast bedankt voor alle reacties.

gr.

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.