Opel Omega: toerental blijft hangen op hogere toer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i XE

Hallo,

Soms blijft de toerental hangen op 1300 of 1500toeren bij neutrale versnelling. ook wanneer ik ga stoppen tijdens het rijden, blijft het op die toeren hangen, maar wanneer ik volledig gestopt ben dan zakt het ineens terug naar zijn normale stand. dus bij volledige stop.
maar af en toe blijft het bij volledig stop ook hangen. van wat zou dit kunnen zijn? en soms stijgt het vanzelf. ik had laatst een reinigende vloeistof in de benzinetank gegoten en heb dan ongeveer 25liter benzine ingedaan en op benzine gereden. naar het einde toe leek het alsof dat de wagen wat beter was geworden. daarna heb ik het terug met gas gereden, enkele dagen leek het echt goed te zijn, maar nu is het terug zo.

kan iemand mij aub helpen? heb al verschillende problemen hier op problemcars gemeld. wagen is nog maar op 88000km (ik zelf 2de hands gekocht) leek echt een proper wagen te zijn maar heeft al wat problemen veroorzaakt, zoals herstellen van de joint du culasse (wat veel geld heeft gekost:s)

leviis

Geplaatst door leviis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan een probleem met de staionair steller zijn, valse lucht of een defecte sensor (koelwater temperatuur).
Heb je het probleem zowel op benzine als op gas?

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Inlaat spruitstuk zit vast en de pakking is nog goed?
Kijk in de vacuum slang van de benzinedruk regelaar. Zit daar benzine in?

leviis (0), 13 jaar geleden

dit is zowel op gas als op benzine. ik zal het zeker is zo snel mogelijk kontroleren. en laat hier iets terug weten. in ieder geval heel erg bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.