Opel Corsa: differentieelolie vervangen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

Hallo, ik zou de differentieelolie van mijn corsa willen vervangen; waar kan ik deze aflaten? Ik heb enkel een vul/overloop bout gevonden; die je moet vullen tot her eruit komt; deze zit ter hoogte van het midden van de steekassen ongeveer. Ik vind echter nergens een aflaatdop of zo; enkel de differentieelpan kan eraf volgens mij. Weet er iemand hoe dit normaal gedaan wordt?

Fakke

Geplaatst door Fakke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

die boutjes van de pan moet je losdraaien en alles eruit laten lopen dan weer vast en bovenop de bak de ontluchtingsnippel moet je losdraaien sleutel 17 en daar moet je bijvullen totdat het bij die overloop bout die jij gevonden hebt eruitloopt sleutel 13

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

waarom wil je dit vervangen????
dit wordt normaal nooit gedaan.

Fakke (0), 13 jaar geleden

[quote=dockedmarc1]waarom wil je dit vervangen????
dit wordt normaal nooit gedaan.[/quote]
De Motor is stuk gegaan, 2de handsmotor ingestoken, samen met de boite; aangezien deze mss al een tijdje stilligt, raadden ze me aan om deze olie ook maar mee te vervangen.

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

ok, dat is inderdaad wel handig om te doen.
dan kan je gewoon aanhouden wat robby al uitgelegd heeft.

Fakke (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties allemaal, de olie is vervangen, toch wel een stom systeem vindt ik om geen aflaatbout te monteren op de pan van de differentieel. Nu heb ik de hele pan eronderuit gehaald, zonder de pakking te vervangen. Ik hoop dat dit geen lekken gaat veroorzaken, anders moet ik hem terug verversen samen met de pakking.
MVG
Raf

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

geen aftapplug is niet zo raar hoor bij een handbak. deze olie wordt doorgaans nooit ververst.

Fakke (0), 13 jaar geleden

bedankt allemaal voor de snelle reacties; maar nog een vraagje hieromtrent, in de winkel heb ik als differentieelolie hiervoor volsynthetische 75W90 olie meegekregen. De Olie die erop zat, was rode olie (hele dunne zoals ATF uit een automaat) en die 75W90 is ook dunne olie, maar is heel licht van kleur zoals remolie. Is dit de correcte olie?
Ik kijk ook altijd op de site van valvoline bij de lubricant advisor welke olie ik moet gebruiken voor welk type auto. Nu staat hier niets voorgeschreven voor de differentieelolie, enkel de olie voor de boite en dit is 75W90. Hebben ze me in de shop misschien niet de verkeerde olie meegegeven, deze voor de boite ipv voor het differentieel?

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

??
Normaal is differentieel en versnellingsbak niet gescheiden en gebruikt dus dezelfde olie behalve als het een automaat is. Dus denk ik dat jij de versnellingsbak bedoelt.
Bij Kroon hebben ze daarvoor de transmissieolie SP1011.

Fakke (0), 13 jaar geleden

Dan ben ik hier misschien in de fout gegaan, dacht dat dit een gescheiden systeem was; dus bij een corsa C 1.7DI moet je gewoon de versnellingsbak bijvullen en dan is automatisch de differentieelolie ook ververst? Kan dit kloppen?
Bedankt

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

bij voorwiel aandrijvers is 9 van de 10 keer diff en bak in 1, er zullen vast wel merken zijn die dat gescheiden hebben.
opel zeker niet, en heeft idd als bak olie atf olie dezelfde olie als een automaat, vraag maar bij de dealer.

Fakke (0), 13 jaar geleden

Dit dacht ik dus ook. Bedankt voor de bevestiging.
MVG
Raf
[quote=dockedmarc1]bij voorwiel aandrijvers is 9 van de 10 keer diff en bak in 1, er zullen vast wel merken zijn die dat gescheiden hebben.
opel zeker niet, en heeft idd als bak olie atf olie dezelfde olie als een automaat, vraag maar bij de dealer.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.