Opel Corsa: wie kan mij advies geven?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

hallo ik ben sonja en heb een probleem met mijn auto.
2 jaar geleden liep mijn motor te warm en liep het water ( koelvloeistof ) onder de auto en ook binnen op mijn voeten, de anwb zei toen dat de thermostaat en advies distributie riem te vernieuwen.
Ik heb bij een opel dealer het probleem uitgelegd en na onderzoek bleek dat mijn radiator vd kachel stuk was dat heb ik laten maken en ook de rest vernieuwd wat de anwb zei, na 2 dagen kreeg ik weer natte voeten dus terug na de garage.
Die constadeerde dat de radiator goed was en waarschijnlijk lag nu het probleem bij de koppeling en de monteur zei dat dat een duur kosteplaatje zou worden.
Hij vondt dat ik maar naar een andere auto op zoek moest gaan en hij had er wel een paar staan en ik kon mijn auto inruilen daar gaf hij 300 euro voor.
Ik heb dat niet gedaan en heb er iemand anders na laten kijken en die kon niets vinden, ik heb mijn auto nu nog en na vele controle,s verbruikt hij bijna geen water maar loopt wel steeds Qua temperatuur hoog op vooral tijdens file,s en soms wat druppels bij mijn voeten.
Afgelopen zondag na een weekend bij mijn dochter te zijn geweest reed ik in de stromende regen en mijn auto stotterde en de temperatuur liep tegen het rode toen heb ik op een parkeerplaats de auto gestopt en de anwb gebeldt.
De beste meneer vertelde dat het waarschijnlijk de radiator vd verwarming was ivm natte voeten, er was verder geen waterverlies de watertank was nog vol en de auto had niet gekookt.
Hij heeft de slangen nu doorgelusd en de thermostaat open gezet.
Nu na dit lange verhaal mijn vraag.... kan het dat na krap 2 jaar de radiator weer stuk is..... ik vermoed dat het iets anders is losse slang klem of een lek of in het ergste geval toch de koppaking of zo.
Hopelijk heb ik het duidelijk uitgelegd en kan iemand mij hier advies geven alvas bedankt.

Mvg Sonja.

sunny 1961

Geplaatst door sunny 1961 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt niet vaak voor dat een nieuwe radiator weer vlot lekt maar onmogelijk is het niet. Zelf al 1 gehad die na 10 maanden weer lek was....
Het is allereerst van belang welk water er naar binnen loopt: is dit koelvloeistof of bijv. regenwater. Koelvloeistof smaakt erg zoet en meestal beslaat de voorruit indien de radiator lek is.
Als het regenwater is zal de oorzaak ergens anders gezocht moeten worden.
Dat de temperatuur hoog oploopt kan ook aan andere oorzaken liggen zoals een verstopte radiateur van de motorkoeling, een koelventilator die niet optijd begint te werken, lekke koppakking, enz.
Eerst uitzoeken dus welk water er binnen komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.