Opel Astra: Dimlicht defect

Bouwjaar: 1994

Bij mijn opel Astra 1.6 sedan van december 1994 werkt het dimlicht niet. Zekeringen zijn goed. Heb geen spanning op zekeringhouder. Zou het misschien in de schakelaar kunnen zitten of schakelt deze via relais? Waar zitten deze relais en hoe han ik de lichtschakelaar uitbouwen?

rvanvuure

Geplaatst door rvanvuure (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

ik gok op je realies en als ik het goed heb zit die in je zekeringen kastje.

je schakelaar kan je verwijderen door de knop in het midden te zetten en een klein schroevendraaiertje of zo van onder in de schadelaar te duwene en dan goed om hoog duween dan kan je de knop er af trekken (zit een palletje wat je om hoog moet duwen) dan heb je links en rechts een beugeltje zitten en als je die twee naar het midden van de schakelaar duwt kan je hem er uit trekken (met een grotere punt tang gaat het makkerlijkste)

gr tijne

rvanvuure (0), 18 jaar geleden

Tijne,
bedankt voor de hulp. Gisteren schreef ik dat mijn dimlicht niet werkt. Deze doet het wel. Wat het niet doet is het stadslicht (ook wel parkeerlicht of standlicht genoemd). Weet jij waar hiervan het relais zit. Niet in het zekeringkastje en verder zie ik geen relais onder de motorkap.
gr. ronald

tijne (0), 18 jaar geleden

die heeft geen realise als ik het goed heb.

doet een kant het niet of bijde kanten? en doet achter het?

als niks het doet is het je schakelaar als 1 kant het neit doet is het een zekering (links en rechts is los van me kaar naamelijk.

gr tijne

rvanvuure (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je input Tijne.
Ze doen het weer.
ronald

tijne (0), 18 jaar geleden

oke mooi zo.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.