Opel Astra: Dimlicht / Remlicht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0DTI

Goedenavond,

Mijn dimlichten en remlichten doen het niet meer, de zekeringen onder het stuur zijn goed, ik meet geen spanning bij de remlicht achter en ook niet op de aansluitkabel bij de dimlicht. Is er een hoofdzekering die gesprongen kan zijn?

fredastra

Geplaatst door fredastra (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat het 2 verschillende storingen zijn. Meet eerst eens aan de stoplichtschakelaar of er aan 1 kant spanning op staat en of er ook spanning op de andere kant komt als de pedaal ingetrapt. is (contact aan )

Het komt vrij vaak voor dat men niet in de gaten heeft dat er 1 mistlamp stuk is.. Pas als de ander het ook niet meer doet wordt het merkbaar.. 2 nieuwe lampen !!!! Anders maar eens meten aan zekeringen 1 voor links en 1 voor rechts.. beide goed?? dan aan de lichtschakelaar..

fredastra (0), 11 jaar geleden

Bedankt ik heb de oplossing na enige tijd zoeken gevonden. Spanning over de zekering was aanwezig. mistlampen deden het wel. ook het derde remlicht deed het. Toen bedacht ik me dat ik check control heb en dat de kabel vanaf de zekering naar de check control gaat (dimlicht en remlicht, derde remlicht wordt niet gecontroleerd en gaat direct naar achter) Ik eindelijk het check control module gevonden achter het dashboard kastje. Met de zaklamp erbij kijken hoe dit zit, ik kwam tegen de connector aan en hoorde klik, de connector zat dus niet goed in de checkcontrol module geklikt.
De dimlichten en remlichten doen het weer!! :)
Bedankt voor de info

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Dus toch 1 oorzaak.. Ik had het weer eens mis...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.