Opel Astra: display knippert

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ben in bezit Astra H hatchb. bouwjaar 2009.
Het valt mij op dat met regelmaat na auto gestart te hebben en verlichting aangezet de display knippert van de cd70.Ook gaf de display een keer aan koelvloeistof nivau te laag zou zijn,echter staat op maximaal,ook bij koude motor.
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is?? spanning mischien??

gr,Hansz58

Hansz58

Geplaatst door Hansz58 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vinnie-opel (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi,

Voor de melding op het display, zit het probleem in het expansievat van het koelsysteem, daarin zit een vlotter die af en toe blijft hangen. De sensor ervoor zit los onder het expansievat die de vlotter meet welke stand die heeft. Wat wij meestal doen is zowel het expansievat en de sensor vervangen en het probleem is over.

Voor het knipperen van het display heb ik zo geen verklaring, Ik weet natuurlijk niet hoe erg die dat doet en hoe vaak en wanneer?

gr vinnie-opel

Hansz58 (0), 13 jaar geleden

Hoi Vinni-opel,
Bedankt voor je reactie voor wat betreft de sensor en vlotter koelexp.vat.Ik ga er in iedergeval mee langs de dealer ook omdat de auto nog in zijn garantie zit.Vandaar dat ik eerst e.e.a. wil weten wat een ervaring betreft,en ik begrijp uit je verhaal dat het een bekend probleem is.

Voor wat betreft het knipperen display zelf het volgende,als de auto nu gestart zou worden merk je niets maar zodra de verlichting wordt ingeschakeld begint de display te knipperen ofwel cijfers en letters te vervormen en bewegen als het ware.Na enige tijd onder het rijden gaat het weg en blijft voor zover tezien de tekst op display goed.Dus vandaar dat ik mij afvroeg of het met iets van een spanningverdeler ofzo te maken heeft of motormanagement??

Maar alvast bedankt voor eerste punt en je hoort als het is opgelost.
Mvgr,Hansz58

kleijn (0), 13 jaar geleden

waarom deze vragen als je garantie hebt
met alle weetjes
in de garage trekken ze toch hun eigen plan
de problemen opschrijven
en voorleggen in de garage lijkt mij handiger

Hansz58 (0), 13 jaar geleden

Kleijn beste Willem,
Ja dat kun je zo zeggen,echter wacht maar af als je echt iets hebt.Ik wil graag vooraf weten hoe e.e.a. in elkaar zit want de ervaring bij div.garage die heb ik wel.

Hansz58 (0), 13 jaar geleden

Hoi Vinni-opel,

Ben bij de dealer langs geweest in iedergeval voor dat koelmiddel probleem.Je verhaal was juist ,maar men vult op advies van Opel zelf[is blijkbaar een schrijven over]eerst ongeveer een centimeter vloeistof bij boven het maximum.
En als het nog steeds terugkomt wordt het inderdaad vervangen.
Dus totzover bedankt en ik hou je op de hoogte.

Hansz58 (0), 12 jaar geleden

Hoi Vinni-opel,

Nog even een antwoordt op jou mail 23-2-2011.
Het probleem koelreservoir wat steeds tezien was op display is inmiddels opgelost.Wat jij al aangaf tankje vervangen samen met sensor.
Het display is na goed keuring Opel-Nederland ook vervangen,gezien dat het een bekend probleem is bij de Astra-H.Buiten de garantie zou dit dure grap zijn.
Nog bedankt voor je advies destijds.

Mvgr,Hansz58

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.