Opel Astra: Display weerstand (klokje/temp/datum) van astra f brand steeds d

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Hallo beste mensen
even een vraagje.
het display van mijn astra f boven op het dashboard branden door. na het openmaken display is er een soort weerstand door gebrand (grote ronde).
nu heb ik er 2 (sloop) display`s in gezet.
alles doet het maar ik denk als ik het licht van de auto aan doe dat er dan iets is waardoor hij door brand. Zonder de verlichting van de auto aan te doen is er geen probleem.
Wat kan het zijn?
bvd Patrick

koppe840

Geplaatst door koppe840 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eddyarc (0), 9 jaar geleden

kun je de waarde van die weerstand meten?? uw verlichting in dashbord wordt gestuurd via een dimmer of niet.

koppe840 (0), 9 jaar geleden

Helaas beschik ik niet over meet gereedschap.
het licht word bediend met een draai schakelaar. en dan kan je het weer dimmen met een schuifje. naar mijn weten kan je alleen het gedeelte met de snelheidsmeter en toeren teller dimmen. en het klokje waar het om gaat halveert zijn lichtsterkte als je het licht van de auto aan zet. maar dit kan ik ook fout hebben.

eddyarc (0), 9 jaar geleden

dat is dus het rare als je het licht opzet wordt de stroom via die weerstand omgeleid om het klokje te dimmen en dan brand de weerstand door .is de weerstand dan niet hoog genoeg of heeft een te klein vermogen.die zou je eerst moeten kunnen meten.

koppe840 (0), 9 jaar geleden

Ik denk dat je gelijk heb. maar het rare is dat ik nu 3x een origineel klokje met daar in een origineel weerstand heb geprobeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.