Opel Astra: distributie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: X17DTL

kan iemand me vertellen waar de plaats van de merktekens van de distributie staan +waar men de stelpen van de krukas moet monteren?

Roger10209

Geplaatst door Roger10209 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

piet.pienter (0), 17 jaar geleden

merktekens staan op de poulie en het huis van de motor.draai de bougies eruit en je kan de riem draaien to hij juist staat. dan de opspanbout loszetten of verwijderen en de riem kan je der dan afnemen.zowel op de nokkenas poulie als op de krukaspoulie staan merktekens maar als je voorzichtig te werk gaat en je zet de nokkenas juist blijft de krukas mooi op zijn plaats staan.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=piet.pienter]merktekens staan op de poulie en het huis van de motor.draai de bougies eruit en je kan de riem draaien to hij juist staat. dan de opspanbout loszetten of verwijderen en de riem kan je der dan afnemen.zowel op de nokkenas poulie als op de krukaspoulie staan merktekens maar als je voorzichtig te werk gaat en je zet de nokkenas juist blijft de krukas mooi op zijn plaats staan.[/quote]
waarom moeten de gloeibougies er uit?

piet.pienter (0), 17 jaar geleden

gloeibougies kunnen blijven zitten.Dacht dat het een benzineversie was...sorry

piet.pienter (0), 17 jaar geleden

wel zorgen dat je motor geen compressie maakt....anders krijg je hem niet rond....dus toch gloeibougies verwijderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.