Opel Astra: Kortsluiting

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 GSI

Ik heb vorige maand een Opel Astra gekocht voor mijn dochter van een particulier in Wassenaar. 146.000 km. Distrubitie en koppeling waren zogenaamd vervangen bij 120.000 km Bij Opel bleek, in eind 2005 bij 199.000 remblokken vervangen. Teruggedraaid dus. Moest ik even kwijt.

Ik heb een radio ingebouwd en aangesloten op de bestaande stekkers en draden. Radio doet het perfect. Deurpanelen heb ik daarvoor verwijderd en de stekkers losgehad van de spiegels en de ramen.

Nu doet het feit zich voor dat de zekering eruit springt Het betreft KL 15. 15 zal wel ampere zijn maar wat betekent KL.

De electr. ramen gaan daarna erg traag. computer en verlichting kachel valt uit. Het gebeurt onregelmatig en bij inschakelen van dimlicht en/of bediening van het elektrische raam. Ook gaat het acculampje branden. Toerenteller en meters doen het dan niet meer. Ook de lampjes van het contact vallen weg.

Waar moet ik gaan zoeken. Het zal wel kortsluiting zijn maar ik snap niet, dat de ramen dan stotterend traag te bedienen zijn.

Weet iemand wat de letters KL betekenen en wat de reden kan zijn.

Verder heb ik nog een piepende ik denk druklager. Als ik het kopp.pedaal optil is het weg. Koppeling werkt wel en slipt niet. Heeft iemand anders ook zoiets gehad en is het het druklager of iets anders.

bvd

Chris

528i

Geplaatst door 528i (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Fout zal waarschijnlijk in de radioaansluiting zitten of je hebt 'n kabel klem zitten in de deur. Waarom de bekleding losgehad? Er zitten toch speakers van huis uit in?
Gebruik voor aansluiten van de radio geen kroonstenen maar pasklare verloopkabels. Dit om fouten en kortsluiting te voorkomen.

Koppeling zal idd. druklager zijn. Als er 'n apart los dekseltje onder het vliegwiel zit kan het vervangen worden zonder bakdemontage, anders moet de bak er uit.

Gr.

528i (0), 16 jaar geleden

Speakers zater er niet meer in. Vandaar nieuwe gemonteerd. Radio aangesloten met betaande stekkers. Probleem is begonnen na verwijdering en montage van de deurbekleding. De zekering die er uitklapt waar is die voor. Ik heb geen instructie boekje bij de auto. Ik woon trouwens ook in Leiden.

Er zit wel een luikje. Auto heeft een komvliegwiel dus vervangen van komplete set moet de bak eraf. Kan alleen het druklager door het luikje worden vervangen?

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij staat de betekenis van de zekering op binnenzijde deksel.

Voor druklager vervangen moet eerst de koppeling er uit, dan kan druklager er uit.


Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.