Opel Astra: versnellingspook astra

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.o dtl sport coupe

Hi,

Het balletje onder mijn versnellingpook is versleten (kniegewricht, dus beetje slapjes maar schakeld verder goed), is het gemakkelijk om een tweedehans erop te zetten? waar moet ik op letten bij aankoop en vervanging.

Oooja nog iets die stomme kachel draaiknoppen zijn gewoon niet uit te krijgen. Hoe hard je ook trekt en zelfs met een schroevendraaier erlangs lukt niet (zit geen pin aan zijkant) iemand ervaring?

groetjes
marcel

magicm8

Geplaatst door magicm8 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wageral (0), 17 jaar geleden

Die draaiknoppen kan je vrij eenvoudig losmaken:
Haal de radio eruit. Je ziet nu aan de onderkant van het ontstane gat aan weerskanten een metalen clip. Als je die losklikt kan je het gehele paneel eenvoudig verwijderen. Zorg ervoor dat je het paneel met beleid loshaalt. Trek het voorzichtig naar voren en zorg dat de kabeltjes die de standenregelaar bedienen niet uit hun houdertjes losschieten, het is namelijk een heel gepruts om die naderhand weer op hun plaats te krijgen.

Succes,
Ger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.