Opel Zafira: Distributie- en balansassenketting vervangen, geluid nabij/uit c

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z22YH

Hallo allen,

Zojuist door Opel dealer distributieketting, balansassenketting, spanners en enige tandwielen van Zafira 2.2 benzine laten vervangen bij 75000 km. Na oplevering rijdt de Zafira weer goed echter komt er een vreemd geluid uit de motor nabij of uit de carterventilatieklep die voorheen niet aanwezig was. Opel dealer meldt dat er geen relatie is met de vervanging van ketting etc. en dat het geluid geen kwaad kan. Op mijn verzoek is de carterventilatieklep door Opel dealer vervangen (deze kosten, zullen we maar zeggen, konden er immers ook nog wel bij !?!), tot mijn verbazing is het geluid echter niet weg. Het geluid start enkele seconden na het starten van de motor, klinkt zeg maar als een stofzuiger en houdt enkele seconden na het stoppen van de motor nog aan om daarna puffend uit te sterven. Bij het losdraaien van de gele olietoevoerdop blaast de motor pulserend lucht naar buiten maar sterft het hoge geluid niet uit. Kan het zijn dat iets in de afvoer van de carterventilatieklep zit en dit iets blokkeert ? Is deze klep in werkelijkheid een centrifugaalpomp ? Kan het echt geen kwaad zoals de dealer beweerd ?

Wie kan mij helpen ?

FJCM

Geplaatst door FJCM (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is natuurlijk wel een vreemd verhaal indien de dealer niet precies kan zeggen wat het is, maar wel zegt dat het geen kwaad kan.....
Ik zou ziezo willen weten wat het geluid veroorzaakt.

Gr. paul

FJCM (0), 12 jaar geleden

Hallo

Ik heb er een videoopname van gemaakt maar is te groot kwa omvang. Jammer dat geen geluidsfragmnetren opgestuurd kunnen worden.
De storing vanm de distributieketting etc. volgt trouwens op een storing van de hd brandstofpomp en sensor bij 55000 km en een storing in de wervelkleppen en actuator bij 74000 km.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Is de videoopname niet op Youtube te zetten ? Vervolgens plaats je dan hier de link daarvan.

Gr. paul

FJCM (0), 12 jaar geleden

Video van motor met bijgeluid,

http://vimeo.com/35682832

let svp vooral op het einde waar het geluid uitsterft na uitzetten van motor

FJCM (0), 12 jaar geleden

Iemand een idee (doet de video het ?), spruitstuk stuk ?

FJCM (0), 12 jaar geleden

Op de Duiste forums lees ik dat er mogelijk een verband is tussen het verlengen van de distributieketting en het zwaar lopen van de h.d. benzine pomp.
Is dit geluid soms van de h.d. benzine pomp ?
Wie weet meer en wil vertellen ?!?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.