Opel Vectra: distributie op tijd zetten????

Bouwjaar: 1996

Klein probleempje. Heb bij het demonteren de nokkenassen door elkaar gehaald en nu krijg ik 'm niet op tijd. Het is een 1.8 XE motor.Hij start nu alsof ie geen compressie heeft. BDP klopt en merktekens nokkenas tegenover elkaar.Maar hoe onderscheid ik de inlaatnokkenas van de uitlaatnokkenas. De tandwielen zijn gelijk.De nokken moeten natuurlijk wel in de juiste stand staan als ie BDP heeft. Wat is dan de stand van de nokken op de 1e cilinder?

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens auto-data staat het juiste teken op de poelie zelf (een kerv) op de beide nokkenas tandwielen het zelfde, daar moeten ook de beide kerven recht naar boven wijzen! en gelijk komen met het teken van de achterste distributie-kap..

paul,

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Ok. Maar de tandwielen zijn identiek. Dus welke is voor de inlaat en welke voor de uitlaat? Ik kan ze op 2 manieren monteren.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

als het goed is (volgens het plaatje) heb je idd, 2 verschilende tandwielen één met een korte kerv en met een wat hogere kerf! de hoge kerf (uitlaat) kort (inlaat)

paul,

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Ze waren identiek. Zelfde ond.nr. Maar nu ligt er een in 4 stukken.Oops.Nu ergens een zien te krijgen.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

http://img428.imageshack.us/img428/1326/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

huuuu!! vier stukken!

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Goed,he?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.