Opel Vectra: Distributieriem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste lezers,

Het is verstandig om binnenkort de distributieriem te laten vervangen van mijn Vectra (c). Is het slim en gebeurd het vaker dat ook gelijk de waterpomp wordt vervangen? Een collega van me kwam stil te staan in een Vectra c door een kapotte pomp...

Zie jullie reacties graag tegemoet!

Mvg, Rotin

Rotin

Geplaatst door Rotin (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j.baars (0), 16 jaar geleden

Beste rotin.
Je schrijft niet wat de km stand is op dit moment.
Is dit BOVEN de 120.000 dan is het zeker verstandig om het wel te doen.
Als je het zelf doet kost het +- 70euro meer.
Bij de opelgarage iets meer.
Het is het risico eigenlijk niet waard.
Veel succes.

Rotin (0), 16 jaar geleden

Heb de auto vorige maand gekocht en de km-stand is nog maar 60.000. De Vectra van mijn collega had 70.000 gelopen toen de waterpomp het begaf..maar dit kan natuurlijk een incident zijn. Wil de riem laten vervangen ivm de leeftijd (6 jr of 90.000) en dat is dit jaar misschien ook al een beetje vroeg maar ik speel graag op safe. Heb nog een klein trauma overgehouden van mijn vorige Vectra toen ik langs de snelweg stil kwam te staan met en kapotte brandstofpomp (diesel..)

Mvg, Rotin

Edster (0) PRO, 16 jaar geleden

As je de riem vervangt kun je beter de pomp direct mee vervangen,vaak gaat de pomp kapot door een riem die nu wat strakker staat en dan flink op zijn donder krijgt.

Mvg Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.