Opel Corsa 2002: Distributieriem Corsa

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z14XE, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Hallo mensen. Ik had een vraagje ik heb deze Corsa nu bijna 2jaar. Maar kon nooit ergens vinden wanneer de riem vervangen is geweest. De auto heeft 194.000 gelopen. Ik dacht laat ik even het kapje er van af halen. Hoe de riem er uit ziet. Wat me op viel was dat er rubber slijtage aan de binnen kant zat van de zwarte bescherm kap. Is dit normaal hier een foto van de riem. Misschien kunnen juli iets zien.
Al vast bedankt voor het kijken. En u moeite .

David Schutte (1)

Geplaatst door David Schutte (1) (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Gezien de hoeveelheid rode verf / stift markeringen is hij al wel een keer vervangen , maar gezien de slijtage sporen is dit al wel even geleden , als je op zeker wilt gaan en nog een paar jaar door wilt rijden zou ik hem vervangen en als de waterpomp mee loopt in de riem deze ook mee nemen.

David Schutte (1) (0), 2 jaar geleden

Oke dankje voor je tip. Maar wat ik me dan af vraag is als ik er een nieuwe. Op heb zitten gaat het dan niet extreem slijten tegen de binnen kant. Van Dat zwarte kap.

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Waarom dan , zit er iets niet goed ?
Is het alleen slijpsel of zie je ook aanloopsporen ?

David Schutte (1) (0), 2 jaar geleden

Ja verder zit alles wel goed aleen slijpsel is te zien heb de kap schoon gemaakt er er weer op gezet. Als motor aan staat hoor ik ook niks aan schuren of zo wel gek. Zou een universele riem. Dikker zijn dan de orginele riem

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Nee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.