Opel Kadett: distributieriem kapot na 24000 km.

Bouwjaar: 1989

afgelopen vrijdag stopt mijn auto er ineens mee op de snelweg bij een gangetje van 110. na onderzoek van de anwb distrubutieriem kapot, oorzaak te weinig riemspanning.
nieuwe distributieriem erop en rijden maar!!! in dit opzicht een geweldige auto, scheelt weer kosten voor reparatie.
oorzaak van dit alles is een te slappe distributieriem. nu moet de waterpomp worden vervangen omdat deze moet worden afgesteld om de d.riem op spanning te houden (ivm lekkage als je eraan gaat zitten) de d.riem kan ik nu wel zelf vervangen omdat ik nu 2x het vervangen heb gezien en uitleg heb gekregen van de monteur van de anwb. nu mijn vraag hoe kam ik het makkelijkst bij de waterpomp? er zit een metalen plaat voor geschroefd, kan ik deze zonder enige problemen eraf halen of moeten er poelies enzo voor worden verwijderd. c13n motor

groetjes,
martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

De waterpomp zit geloof ik vast met een paar inbusjes 3 a 5 stuk geloof ik. Het is wel makkelijk als je een doppenset hebt waarbij ook inbussen zitten vanwege de ruimte.

De plaat die ervoor zit is dat geen kap? Die met van die klemmetjes vastzit? Het deel achter de poelie gaat gewoon mee met de pomp en zit als het goed is ook standaard op de nieuwe pomp. (als het goed is kan je dat zien aan de kap, die bestaat uit meerdere delen nl)

De onderste buitenste poelie die ook je dynamo aandrijft moet eraf aangezien hier je refentiepunt achterzit.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

we gaan er van het weekend ff naar kijken. tussen de buien door wordt het rond de 10 graden dus het moet te doen zijn.

gr.
martin.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Wie heeft de riem erop gezet dan? 24dkm is immers nog niet zoveel... dus nog niet zolang geleden zou je zeggen, toen de pomp ook niet vervangen oid??

mvdkant (0), 19 jaar geleden

monteur van de anwb wegenwacht. pomp was volgens de monteur die het 24000 km geleden gerepareerd had niet nodig. ik heb zojuist een zo goed als nieuwe pomp gehaald bij de opel garage.

gr.
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.