Opel Kadett: Kadett D - Ontluchting benzinetank

Bouwjaar: 1983

Mijn benzinetank word niet ontlucht denk ik. Als ik na een eindje rijden de tank open, wordt er redelijk veel lucht naar binnen gezogen. Weet er soms iemand waar de ontluchting zit bij deze wagen. De tank heeft langs onder ook een raar model. Ik denk dat hij ooit aan iets gehaperd heeft met zijn benzinetank.

Mvg, Tjet

Tjet

Geplaatst door Tjet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder het rechter achterscherm kun je de tankaansluitingen achter de vuldop zien. Hier zitten ook 2 slangetjes die voor de ontluchting moeten zorgen. 1 zit via de vulhals aangesloten aan de tank en de ander ligt via de vulhals langs de tank in de open lucht. Verder zit er nog een slang van ongv. 12 - 15 mm dikte tussen de tank en de vuldop. Deze dient voor ontluchting tijdens het tanken. Een oplossing is eventueel 'n andere dop monteren met beluchting of 'n piepklein gaatje net onder de dop te boren. Maar eerst even de dunne slangen op verstopping controleren.

Tjet (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de reactie

Mvg, Tjet

Tjet (0), 19 jaar geleden

Door dit probleem is mijn tank dus samengezogen! Weet iemand soms hoe ik die weer normaal moet krijgen? Of wordt dit een nieuwe?

Mvg, Tjet

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Met een stevige compressor, weer lucht naar binnenspuiten enzo de tank weer onder druk zetten...
Misschien ploftie er dan weer uit...
Wel de overige in- uitgangen dichthouden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.