Opel Omega V6 2.5: Distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1996

Hoi,

na lange trouwe dienst heb ik mijn Kadett 2.0 16V GSI van de hand gedaan en een Omega V6 2.5 gekocht. Als eerste wil ik natuurlijk de distributieriem vervangen.

Bij het onderdelenhuis wensten de beste mensen mij HEEEEEEL veel succes, wat er dus op duidt dat het een moeilijke aangelegenheid moet zijn.
Ik heb de kap er al af gehaald en ik zie bij de vier nokkenassen gewoon merktekens staan, volgens mij is dit helemaal niet zo moeilijk als veronderstelt wordt!!

Als eerste wil ik voorop stellen dat de auto goed liep toen ik hem kocht, dus de riem zat er goed en netjes op.

Heeft iemand nog suggesties op tips waar ik moet letten? In de spanrol die nabij de krukas wordt gemonteerd zit een pen die er naderhand uit moet worden getrokken, is dit ook daadwerkelijk zo?

espada-omega

Geplaatst door espada-omega (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Let wel op dat de riem gespannen en gesteld moet worden met 3 stelwielen waarvan 1 automatische spanner,
Dit is een preciesie klusje:

Je moet de nokkenassen tov de krukas goed zetten, en de linker 2 nokkenassen gelijk met de rechter nokkenassen zetten, zit een stelwiel tussen de 1e en 2e set nokkenassen.

vervang de spanrollen/geleiderollen ook.

zorg evt voor blokkeer gereedschap voor de nokkenassen.

Willem

gonny (0), 18 jaar geleden

hee arjan,
zoals wiilem al zegt het is een heel precies klusje, zet eerst de spanrol tussen de linker en rechter nokkenassen goed en dan de andere 2. wel goed controleren als je alles gemonteerd en afgesteld hebt aangezien de nokkenasssen nogal snel willen verdraaien als je aan het stellen bent. succes

espada-omega (0), 18 jaar geleden

Ik heb bij een maat van me, van die mooi blokjes opgehaald die je tussen de nokkenassen kunt drukken. Dus die kunnen me in ieder geval niet meer verschieten. Vandaag de rotzooi er is even opzetten!

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Okeey dan.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.