Opel Zafira: distributieriem zelf vervangen

Bouwjaar: 2000

Wie weet zelf of weet op internet een instructie te staan om de distributieriem te vervangen van een 1.8 16v zafira uit 2000.

bijvoorbeeld wat je allemaal moet wegnemen om erbij te komen

alvast bedankt

leen6475

Geplaatst door leen6475 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

biomus (0), 19 jaar geleden

Weet niet van internet, maar bij een grote plaats is er vast wel een bibliotheek, waar een autovraagbaak te vinden is. Overigens kan het niet zo moeilijk zijn, maar ik heb het nog niet bij een Zafira gedaan. Gewoon goed kijken en de timing in de gaten houden!

Succes, Biomus

leen6475 (0), 19 jaar geleden

ik heb het ooit bij een 318i gedaan en het viel mij 200 % mee maar die motor lag in lijn en kon er lekker bij. Ik heb toen van het internet een pdf bestand gevonden op een hongaarse site van een haynes kopie manual. ik heb al gezocht voor de zafira maar nog niets.

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zorg wel dat alles goed op tijd staat anders ben je het jokertje
groetjes ceesie

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Als je nog nooit een distributieriem, hebt vervangen zeker niet aan beginnen.Het is niet de makkelijkste en zoals ceesie al zei,de timing en de spanning is zeer belangrijk.Als het mis gaat ga je erg hard huilen.(en je zafira pas een heleboel centjes verder weer rijden)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.