Opel Opel Zafira 1.6: LPG

Bouwjaar: 2000

Ik heb een korte vraag; ik kan een Zafira 1.6 overnemen en ben voornemens daar LPG-G3 in te laten plaatsen. Weet iemand of dit mogelijk is in de Zafira 1.6.
heeft iemand ervaring met een Opel zafira 1.6 in samenhang met LPG?
De Zafira die ik op het oog heb, heeft pas 30.000 km gelopen.

Vast bedankt voor jullie reacties

Martin

Martje7507

Geplaatst door Martje7507 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Jos van Dartel (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Martin,

Ik heb niet specifiek ervaring met de Zafira en een 1.6 motor, maar ik heb in mijn leven al zoveel Opels op gas gebouwd dat je er een behoorlijk stadion mee kunt vullen. Als je de volgende link volgtkom je op het juiste adres. https://secure.gasfx.nl/index.cfm?cOpenM...

Succes.

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Bel een inbouwstation op en vraag naar de ervaringen. Als ze eerlijk zijn geven ze ook eerlijke informatie. Heb ik ook gedaan m.b.t. een zafira in combinatie met gas. De meningen waren niet erg positief. Maar goed dat is de mening van het inbouwstation waar ik mee bekend ben.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan aan het systeem liggen maar ook aan de vakbekwaamheid van de inbouwer.......helaas.

biomus (0), 19 jaar geleden

Ligt eraan wat je wilt. Het is een bijna 5 jaar oude auto, dus behoorlijk oud voor gas nieuwinbouw, om er voordeel uit te halen. Kijk eens naar zo'n auto waar al een G3 is ingebouwd! Op dit moment kan de 2hands markt de auto's haast niet meer afzetten. Je kunt hier al snel, als je hierin handig bent, een korting van een paar duizend euri's eruit slepen. Zeker zonder inruil. Als je dan ook nog verteld dat je niet op zoek bent naar lpg, maar het wel een mooi karretje vidt, gaan ze meestal wel omlaag. Ik zag overigens gisteren op de duitse tv, dat ze op een opel Corsa wel 23% op de cataloges waarde gaven! Ook andere merken gaven op nieuw hoge kortingen, gemiddeld 13%. Dit gaat ook doorwerken in de 2dehands markt.
Doe er je voordeel mee...

Succes, Biomus

biomus (0), 19 jaar geleden

Nog even dit...
Opel 16-kleppers zijn niet de oersterke 8-kleppers van weleer! Houdt hier rekening mee.

Biomus

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Het inbouwstation waar ik het over heb is een gerespecteerd bedrijf in de randstad (bouwt ook namens gasfx in)Er zijn een aantal zafira's LPG3 2e hands te vinden maar ze zijn spaarzaam en dan alleen te vinden met een hoge kilometerstand dus......

biomus (0), 19 jaar geleden

Wat is het toch met die mensen die geen hoge kilometer stand willen. Ik wil die juist hebben, omdat ik weet dat ie dan lange stukken heeft gereden. Niets is slechter voor een auto dan korte ritjes! In feite mag je zeggen dat bij korte ritjes de slijtage 3 tot 4 keer zo hoog is. Daar ga je met 38000 x 4 !! De tijd dat over die afstand gedaan is teld natuurlijk ook mee!

Groeten, Biomus

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Ik heb zojuist een Volvo 850 gekocht met 3 ton op de teller. Hier geef ik maar mee aan dat ik niets tegen hoge kilometerstanden heb echter wel bij opel en zeker in combinatie met lpg. Maar goed, zoals eerder gezegd, dit is mijn mening.........en Biomus zoals je zelf hebt gezegd elke auto heeft wel eens wat ook een zweed en natuurlijk is dat zo maar kijk maar eens bij autoweek.nl en let o.a. bij de zweden (wel de echte he!) op de vaak hoge km standen. Voor mij een teken dat deze auto's veel kunnen hebben. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen smaak anders zou het wel eentonig worden op de snelweg. Maar of de vraagsteller iets heeft aan onze discussie???? Inbouwstations weten precies welke type auto's goed en welke niet goed rijden op lpg.

Jos van Dartel (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb in het voorjaar nog een 850 GLT van '94 omgebouwd naar autogas. Het voertuig had toen al 3 ton op de teller staan en loopt nog steeds als de brandweer en ook op gas. Ze zijn er echt wel hoor.

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Kijk volvo 850 op gas geeft nagenoeg geen problemen. Maar wij zitten nu op het opelforum met de vraag of de zafira op lpg3 probleemloos gaat.

Jos van Dartel (0) PRO, 19 jaar geleden

Jij begon toch over Volvo?

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Klopt, dat was mijn antwoord op de opmerking van Biomus dat hij denkt dat ik iets tegen hoge km standen heb.

biomus (0), 19 jaar geleden

Dirk-jan en Jos: Dit is nu precies wat ik bedoel. Ik ben er ook niet bang voor om een hoge kilometrage te hebben. Met de vorige uitleg, wilde ik aangeven dat het juist dom is om een oude auto te halen met een lage kilometerstand!

Groeten,

Biomus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.