Opel Corsa: diverse pakkingen/rubbers

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: C14NZ

Beste mensen,

2 Weken geleden (weer) een opel a corsa gekocht. Vandaag naar de garage geweest en er moet het e.e.a. aan pakkingen vervangen worden. Het gaat hier om:
1. glasklephuis pakking
2. pakkingen bovenaan de veerpoten (onder de motorkap)

1. De auto valt namelijk uit als je vanuit relatief hoog toerental de koppeling intrapt. Stappenmotor en luchtfilter zijn vervangen, gasklephuis schoongemaakt, lambasonde getest, dit is het allemaal niet. Heb eigenlijk alle suggesties die op dit forum geboden worden voor dit probleem nagelopen maar niets werkt. Nu werd mij vanavond dus verteld om eens alle ontluchtingsslangen los te maken en met remmenreiniger door te spoelen en met de compressor ff nablazen. Ook is er gezegd dat het rubber dat het gasklephuis afdicht ver heen was, dus advies was om dit ook te vervangen. Kan blijkbaar zo zijn dat hier ergens lucht ontsnapt waardoor de motor dus uitvalt.

2. Hier dacht ik dat de wiellagers voor allebei speling hadden (dit was achter namelijk het geval) maar het bleken dus die rubbers te zijn bovenaan de veerpoten. Deze waren helemaal uitgelodderd. Er werd aanbevolen deze te vervangen aangezien je anders je fuseerkogel en nog wat aan gort reed.

Nu is mijn vraag eigenlijk niet hoe ik deze problemen op moet lossen, want daar kom ik (hoop ik) met de garage wel uit. Mijn vraag is of ik de pakkingen/rubbers waar ik het over heb, los kan kopen en dan het liefst origineel GM (dus het gasklephuis rubber en de rubbers voor bovenaan die veerpoten). Als iemand denkt dat de garage het fout heeft, hoor ik dit ook graag natuurlijk ;)

Dus concreet, kan ik de pakkingen los krijgen bij de Opel dealer?

c14nz-sander

Geplaatst door c14nz-sander (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

c14nz-sander (0), 13 jaar geleden

heb op een ander forum al antwoord gekregen, deze kan dicht!

kleijn (0), 13 jaar geleden

dus eigenlijk een beetje achterstallig onderhoud wegwerken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.