Opel Astra Sports Tourer 2012: Dringend service nodig

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A17DTE, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 81

Heren, dit is een echt dringend probleem.

Ik ben met de auto op vakantie in zuid frankrijk en krijg de melding "voertuig dringend service nodig" in het instrumenten paneel zodra de auto op contact wordt gezet. Auto loopt ook meteen in noodloop.

Tijdens een korte rit gisteren bleef ik hangen achter een fietser. Bij het inhalen, stokte de motor, kwam de melding en sprong die in noodloop.

Dit probleem heeft zich enkele maanden geleden ook al een voor gedaan, en toen was een foutcode P00F-00 Brandstof overdruk de oorzaak. Uitzetten en opnieuw starten bleek voldoende.

Maar als ik nu uitlees met een handheld maxiscan komen er helemaal geen foutcodes uit, er brandt ook geen motorstoringslampje.

Accu afkoppelen heeft geen effect gehad. De melding komt al voordat de auto start.
Auto heeft geen vermogen en is op deze manier ook niet naar huis te rijden (1000+ km)

Auto heeft ruim voor vertrek nog een gr beurt gehad, distributie is vorig jaar gebeurd.

ANWB is gebeld, maar weet iemand wellicht een richting om te zoeken ? Heb uiteraard geen zin hier naar een garage gesleept te worden en voor de hoofdprijs een reparatie te laten doen die thuis niks kost.

Groeten uit een zonnig Frankrijk,

Tomramakers

Geplaatst door Tomramakers (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.