Opel Astra Sports Tourer 2011: Verkeerde versnelling door Speling

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Beste forum-leden,

Helaas heb ik sinds gisteren een groot probleem met het schakelen naar de juiste versnelling. Wanneer ik de versnellingspook in de achteruit-positie zet, staat ie in de eerste versnelling en als ik de eerste versnelling selecteer, staat ie in de drie. Ook kan ik tijdens het rijden niet terugschakelen naar de twee. Volgens een monteur van de ANWB heeft dit te maken met een loszittende schakelhefboom op de versnellingsbak. Ik kan op het internet maar heel weinig over dit probleem. Het betreft een Opel astra J 1.4 turbo uit 2011 met een gereviseerde, maar beruchte m32 versnellingsbak.

Christian1979

Geplaatst door Christian1979 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (270) PRO, 1 jaar geleden

Je zal toch die loszittende hefboom vast moet zetten...op intenet kijken heeft niet veel zin.

    Dat zou wel de oplossing moeten zijn, maar de anwb vertelde dat dat niet mogelijk was. Schijnt met een klinkverbinding vast te zitten. Kan dat onderdeel ook verder niet vinden op het internet - Christian1979 (0), 1 jaar geleden

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

Zou maandag even kijken wat de opeldealer hiervan zegt, en eventueel even contact opnemen met een revisiebedrijf voor bakken.

Christian1979 (0), 1 jaar geleden

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

Dat schakelmechaniek zit los in de bak geschroefd, en zal bij de dealer wel te koop zijn denk ik. ik weet alleen niet of je em er zo compleet eruit kunt trekken.

    Ik zal het morgen even navragen. Bedankt in elk geval - Christian1979 (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.