Opel Astra 1.6Si GT: Dynamo stuk?

Bouwjaar: 1992

Reed gister,en lampje van de dynamo begon te branden.Verder slaat me toerental meter ook niet meer uit. Heeft me dynamo nou het loodje gelegd of is het misschien iets anders?

Groenhout

Geplaatst door Groenhout (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

General Motors (0), 20 jaar geleden

Wat je kunt doen is even meten met een spanningsmeterje hoeveel volt er op de accu staat terwijl de otor loop.dit moet tussen de 13,8 a 14,4 volt zijn.Is de spanning lager...dan heeft de dynamo waarschijnlijk wel het loodje gelegd......is de spanning hoger dan zal de spanningsregelaar vervangen moeten worden.

Mvg General Motors

Groenhout (0), 20 jaar geleden

ligt er dan ook een link tussen een kapotte dynamo en een niet werkende toerentalmeter? Beide problemen kwamen namelijk op het zelfde moment.

General Motors (0), 20 jaar geleden

Als boordspanning te hoog ligt kunnen er nog veel meer van dit soort storingen voorkomen....je kunt je beter eerst concentreren op de laadspanning van de dynamo...mits die er nog wel is?!?

Mvg General motors

General Motors (0), 20 jaar geleden

Ook zou je de massa verbindingen evt kunnen controlen bij dynamo en accu..op corrossie ed.Dit komt ook regelmatig voor bij astra's van die leeftijd....vooral B+ (kabel tussen dynamo en accu goed controleren) en evt verdubbellen(extra kabeltje spannen)

Mvg General motors

Groenhout (0), 20 jaar geleden

ok bedankt,ik zal morgen gelijk eens ff kijken.Heb je toevallig ook kennis van de aandrijving? Van voren komt een geluid weg dat klinkt als "doek,doek,doek". Dit is constant,was eerst alleen te horen bij het maken van een bocht naar rechts,maar is nu ook al te horen bij het gewoon recht uit rijden. Dacht eerst zelf aan een wiellager,maar kan geen speling ondervinden.Zou het mischien de linker aandrijfas kunnen zijn?

General Motors (0), 20 jaar geleden

Wielager of homokineet. speling kun je t beste voelen door wiel met je handen (10 over 10 ) beet te pakken en heftig schudden.
test dit aan beide kanten.

Succes ermee.
Mvg Genearal motors

Groenhout (0), 20 jaar geleden

Goed, van het weekend dus weer lekker wat te knutselen.

Bedankt voor je reacties
Mvg Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.