Opel Astra: dynamolampje brand

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17dtl CDTI

dynamolampje blijft branden ook na vervanging van Dynamo en zelfs stuurapparaat , dynamo laad wel als we rechtstreeks meten, maar bij gemonteerde stekkers laadt hij totaal niet meer, iemand enig idee wat er nog mis kan zijn, alle aansluitingen zijn doorgemeten en we kunnen geen breuk ontdekken

alvast bedankt voor de reacties
gr. Harrie

Harrie van der Molen

Geplaatst door Harrie van der Molen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Batterij Defect misschien?

Harrie van der Molen (0), 14 jaar geleden

Ook de akku is gecontroleerd, en we hebben zelfs getest met een andere accu, en jammer genoeg geen verbetering.
gr. Harrie

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

Draadbreukje ergens?

Er moet ergens een zwak punt zitten, anders brandt je lampje niet, is de dynamo degene die erop hoort. Dus sterk genoeg om bij te laden, en de accu is ook goed, ampere enz.

Dan zijn het de aansluitingen op de accu, jij zegt als de stekkers erop gaan dan doet ie niks, dan zou ik kijken of er aanslag opzit en of die draden en aansluitingen wel goed zijn. Bij sommige accu's moet je de stekkers meestal goed stevig naar beneden duwen, en goed vastdraaien. Ik heb weleens een goedkope accu gehad die het pas deed als je de klemmen er echt goed op had, dus niet los om even te proberen.

Kijk meteen of je accuklemmen wel helemaal omklemmen, ze moeten zeker onderaan strak zitten.

Dus zit het goed in mekaar dan kan er niks meer zijn, tenzij het injectiesysteem ofzo kortsluiting maakt en je accu meteen leegtrekt als ie bijgeladen word, dan heb je een heel ander probleem. Dan heb je in ieder geval een goede dynamo en accu. Ik noem injectiesysteem als voorbeeld, niet meteen aan sleutelen hoor.

Marco

Harrie van der Molen (0), 14 jaar geleden

ondertussen zijn we 3 week verder en is er 2 maal een nieuwe dynoma gemonteerd, en 2 maal een nieuw stuurapparaat, maar nog steeds hetzelfde probleem alle massa kabels gecontroleerd en alle kabels doorgemeten maar nog steeds laad de dynamo niet, wachten is nu wat General Motors aangeeft wat te doen, is schijnbaar nog nooit voorgekomen
gr. Harrie

Harrie van der Molen (0), 14 jaar geleden

probleem is opgelost, oorzaak de 2 dynamo's gehaald bij een automaterialen handel waren niet goed, volgens Opel Dealer, kunnen deze wel op de Astra G maar niet op de Astra H, nadat we een orginele dynamo hadden besteld en gemonteerd was het probleem verholpen.

iedereen bedankt die hierop heeft gereageerd

m.v.g.
Harrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.