Opel Astra: Easytronic

Bouwjaar: 2005

Sinds kort ben ik in het bezit van een (2006) Astra 1.6 met easytronic versnellingsbak. Wat mij echter opvalt is dat bij het wegrijden vanuit stilstand dit licht schokkend verloopt de eerste meters, alsof de motor inhoud. Ik heb echter meer het idee dat de automatische koppeling niet soepel genoeg werkt. Ook goed voelbaar als het rempedaal wordt losgelaten, en de auto zonder gas te geven licht schokkend op gang komt, totdat de koppeling geheel aangrijpt. Daarna is er geen enkel probleem meer, ook niet bij opschakelen naar andere versnellingen.

Nu is dit uiteraard een garantiegeval, maar wellicht is er iemand die die eerder mee heeft gemaakt en mij kan vertellen waar dit aan ligt. Het is misschien zelfs best mogelijk dat een en ander nog verbetert als alles goed op elkaar ingesleten is, er staat pas 1200 km op de teller. Alvast bedankt voor de reakties.

mgbauwens

Geplaatst door mgbauwens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mgbauwens (0), 18 jaar geleden

Gisteren en eergisteren is mijn auto dan toch voor reparatie geweest (3e maal!!). Volgens zeggen is de koppelingsplaat de drukgroep en het druklager vervangen (ingrijpende klus trouwens). Tevens ligt het stationaire toerental nu iets hoger. Resultaat is nu dat het iets beter is geworden. De dealer hing een verhaal op over inslijten van de vernieuwde onderdelen en dat het nog wel zou verbeteren. Wel, ik ben benieuwd. Zoniet, gaat de auto opnieuw ter reparatie. Wat een drama voor een auto van 6 weken oud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.