Opel Omega 2.5 V6: ECC Kachelradiateur

Bouwjaar: 1996

Lekkage koelvloeistof geen lek te vinden. Bij zware belasting ruik je koelvloeistof en komt er walm uit het linkse dashboardventilatierooster (bij de a-stijl) Heeft dit type een linker en een rechterkachelradiateur (i.v.m. gescheiden klimaatregeling?) Moet hier de oplossing gezocht worden of kin dit euvel ergens anders aanliggen?

Alvast bedankt!

M. Schouten

Geplaatst door M. Schouten (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ronald10413 (0), 19 jaar geleden

Hoi Maurice,

Volgens mij zit er 1 kachelradiateur in. Vervanging betekent hele dashboard, stuur, middenconsole er uit. Is een vrij duur grapje.
Je kunt even kijken of er koelvloeistof onder uit de afwatering van de airco lekt. Die afvoerslang zit precies onder midden dashboard. Je kunt die slang zien zitten met een spiegel onder de auto. (Overigens als het lekt kun je de koelvloeistof op straat zien) Uiteraard moet je er dan wel zeker van zijn dat het koelvloeistof is en geen water van de airco waar die slang voor bedoeld is. Maar als de radiateur heel weinig lekt verdampt de vloeistof meteen en dan zul je onder de auto niets vinden. Trouwens, ik neem aan dat het koelvloeistofpeil daalt na verloop van tijd?

Groeten Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.