Opel Vectra: ECC, Kachelweerstand

Bouwjaar: 1999

Ik heb een bekend probleem met mijn ecc. Mijn ventilator blaast als een dolle. Nu heb ik al gelezen dat dit de kachelweerstand is.Maar is het mogelijk om deze te repareren? Is dit al door iemand gedaan? Zo niet, dan de vraag of er ook imitatie te verkrijgen is of dat iemand een goedkoop adresje weet voor onderdelen.
Alvast bedankt.

Jeroen5324

Geplaatst door Jeroen5324 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Geeft je buitentemp. meter nog goed aan???

Willem

Jeroen5324 (0), 19 jaar geleden

ja hoor, buitentemp. aanduiding is goed. Ecc temp. werkt ook goed alleen waait het nu behoorlijk hard. Dus dit duidt op de "kachelweerstand". Denk ik.

Jeroen5324 (0), 19 jaar geleden

Alleen de vraag is nog ofdat iemand weleens zo'n weerstand gerepareerd heeft. Ziet er niet moeilijk uit, maar kan de juiste transistoren niet vinden.

Jeroen5324 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de twee transistoren vervangen die op deze "kachelweesrtand" zitten. Echter nu heb ik nog niet alle standen terug. Alleen 1,2,3,9. werken nu.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben niet zo bekend met ECC maar kun je niet beter de hele weerstand vervangen??

Willem

Jeroen5324 (0), 19 jaar geleden

Bij een ecc heb je geen weesrtanden maar wordt de motor elektronisch gestuurt. Dit wordt dus geregeld door deze transistoren. Aangezien zo'n regeling 167 euro kost.....dacht ik het is te proberen.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Okee.

youp1968 (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Heb vanmorgen hetzelfde probleem ook geplaatst op problemcar. Ben ook op zoek naar oplossing en vond jullie discussie. Heb de auto net en nu hetzelfde probleem. Als noodoplossing maar even de zekering eruit getrokken, kon de radio niet eens meer horen. Ben nog niet in bezit van vraagbak of technische info. Waar vind ik de kachelweerstand in de auto en hoe eventueel op te lossen?

Met vriendelijke groeten René Deenen

youp1968 (0), 19 jaar geleden

Hoi, Ben stapje verder......Heb inmiddels electronische voorschakel weerstand gevonden,hem eruit geschroefd en voor me liggen (zonder overigens het gaspedaal te verwijderen. Had echter wel in alle ijver het hele middenconsole uitgebouwd, lekker slim!). Zekering inmiddels weer terug gezet en nu blaast de aanjager met zekering gelukkig niet meer, zal dus inderdaad wel probleem zijn met deze weerstand. Is deze uberhaupt te repareren, en zo ja welke componenten moet ik dan vervangen? Als dit inderdaad 167 euries is, is dit wel het proberen waard!

Groetjes René Deenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.