Opel Vectra: Trillen bij stationair draaiende motor e.t.c

Bouwjaar: 1997

Mijn vectra 16v 1.6 trilt bij stationair draaiende motor, ook trekt hij slecht op vooral merkbaar van 1 naar 2 dan houdt hij opmerkbaar in al ik hetgas in trap. Trek ik verder door naar een hogere versnelling en als ik het gas even in hou en geef dan iets forser gas is er een merk baar betere trekkracht.
Ik ben geen forse gebruiker van de auto maar bij het trekken van de caravan stoort mij dit enorm. Motorverklikkerlicht geeft niets aan.

Groetjes Jan.

marjan7235

Geplaatst door marjan7235 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Klinkt alsof ie niet alle 16 kleppen gebruikt.
Heb je dat al nagekeken?
Groet Ger

Harry4215 (0), 19 jaar geleden

Ik denk ook hier EGR klep.

marjan7235 (0), 19 jaar geleden

Hoi allen,
Ik ben geen techneut en ben derhalve gebonden aan de garage (geen opel dealer) is het raadzaam om dit bij een opel dealer te laten verhelpen b.v. met het uitlezen?
Ik heb dat trillen vorig jaar bij een opel dealer laten "verhelpen" (vloeistof a/d motor toegevoegd) en daar kwam men ook met het verhaal dat de motor verontreinigd zou zijn door dat ik het meest korte afstanden reed, zelf vindt ik dit een sh... verhaal, want dan zou iedereen die een boodschappen auto(otje) rijdt dat probleem hebben of heeft indeze de opel vectra van '97 alleen dat probleem. Ook zou het helpen dat ik de auto wat "forser"(hard rijden en hoger in de toeren) zou het probleem ook verholpen zijn terwijl de motoren vandaag laag toerig zijn en het "nieuwe rijden" dus hier ook te niet wordt gedaan en waar mag je hier nog hard rijden met al die snelheidscontroles.
Groetjes Jan.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

In het instructie boekje van mijn vorige auto stond: Als je file reed of een stuk hebt waar je motor weinig toeren maakt. Als het kan en als het verkeer het toelaat dat je een paar kilometer je motortoerental boven de 3000 toeren moest houden om zo vervuiling van de motor tegen te gaan.

Groetjes
Astra Rijder

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat van dat vervuilen klopt inderdaad, Als auto's langeretijd op lage snelheden en toerentallen worden bereden komt de verbrandingstemp. niet zo heeg dat alles verbrand wordt.

maar ik denk dat de EGR-klep vuil of defect is als je deze afdopt door de metalen pakking te vervangen door een dichte pakking, kun je waarschijnlijk een veel soepeler lopende motor verwachten.

EGR zit onder de inlaat.

willem

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Om te beginnen kan je de stekker losmaken van de EGR. Lampje gaat wel meteen aan. Maar dan kun je wel checken of hij de boosdoener is. Ik heb hem zelf ook afgedopt. Maar helaas blijft ook mijn motortje stationair niet mooi lopen. Schokken en stoten ja. Is alk 100 keer Forte ingemieterd, ook engine flush e.d. Ook regelmatig laat ik hem flink in de toeren lopen op autoweg. Maar niks mag baten.
Vervuiling wordt mij ook altijd gezegd, maar ik vind het zo vreemd dat het zo ongeveer van de ene op de andere dag is komen opzetten. Ik heb verder geen last van verminderde trekkracht.

Gr.
Remco

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stationairklep vuil.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.