Opel Meriva: ECC werkt niet correct

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI

Sinds kort begint mijn ECC een eigen leven te leiden.Na warm rijden begint de ECC voorzichtig warme lucht naar binnen te blazen.Na ca.15 minuten verder te zijn begint de ECC spontaan koude lucht te blazen wat vervolgens niet meer stopt.Toerental van de blower loopt hierbij op.
Heeft iemand hier ervaringen mee?

Grt, Pat

PAT4STOF

Geplaatst door PAT4STOF (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

keesenco (0) PRO, 16 jaar geleden

Fout code uit laten lezen bij de OPEL dealer

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Als het motorstoringslampje niet gaat branden wanneer die dat doet (voor enige tijd), dan heeft uitlezen helemaal geen zin! Je kunt het zelf waarschijnlijk ook uitlezen via de paperclip methode (helemaal 100% weet ik dat niet voor dit type, omdat je de details niet volledig ingevuld hebt). Je zou even kunnen zoeken op het forum voor deze methode.

Blijft je koelvloeistof wel warm? Toerental loopt op? Dan moet je misschien je stationair stappenmotor schoonmaken of kijken of er ergens een lek zit in je lucht inlaat, waar die warme lucht naar binnen begint te zuigen, waardoor die sneller gaat lopen. Dit zou je kunnen controleren door op de luchtleidingen remmenreiniger te spuiten en te kijken of die sneller gaat lopen.

keesenco (0) PRO, 16 jaar geleden

Een antwoord op vinnie 981 je moet lezen wat er staat het toeren tal van de aanjager gaat sneller lopen je maakt er nu een heel ander probleem van ,wat uit lezen bedreft je moet de ECC laten uit lezen heeft niets met moterstoringslampje te maken ,paperclip methode is allang verledentijd,kan alleen met TechII of ander diagnose apperatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.