Opel Zafira: ECU, motorstoringsdiagnoselampje

Bouwjaar: 2000

Wie kan mij vertellen waar ik de ecu kan vinden van een Zafira 1.8 16V uit 2000. Het lampje brandt van de motordiagnose en er is niet te rijden met de auto, zo hikt hij en houdt hij in. Heb reeds een soldeerverbinding met massa-aansluiting rechtstreeks op de accua gemaakt vanaf aansluiting nr.2 (gele draad) van de lucht massameter. Nu moet ik waarschijnlijk ook nog een goede verbinding maken op pen B48 in het stuurapparaat (volgens een eerdere op dit forum geplaatste oplossing), maar ik weet niet waar die zit. Wie kan mij even op weg helpen.

Peter8703

Geplaatst door Peter8703 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

evers2962 (0) PRO, 18 jaar geleden

beste Peter bij deze type motor (als het tenminste een x1.8xe1 is) kan het zo zijn dat je een modificatie moet uitvoeren dat gaat als volgt haal het gasklephuis er af en maak hem goed schoon er zit een gaatje in met een pijpje er aan en dan moet je die van 1mm hebben die moet je opboren tot 2mm en een nieuwe pakking monteren negen van de tien keren is dan het probleem over en het stuurapparaat zit rechts achter op de motor groeten: Peter Evers

Peter8703 (0), 18 jaar geleden

Peter bedankt voor de tips. Morgen ga ik uitzoeken of deze oplossingen soulaas bieden. Wat ik overigens vreemd vind, is dat ik de soldeerverbinding- met extra massakabel- al een paar maanden geleden heb gemaakt en dat hierna het probleem zich niet meer voordeed. Nu na een tijdje komt het weer terug. Denk jij dat de massaaansluiting in de ecu hier mee te maken kan hebben?

evers2962 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb ook een keer met een vectra met zo,n motor gehad dat de auto zo nu en dan inhield en bij stationair lopen af en toe afsloeg en toen was naar veel zoeken de regeleenheid stuk en dat is een duur grapje kost geloof ik 900 euro maar als dat gaatje in het gasklephuis dicht zit heeft de auto een heel onvoorspelbaar gedrag ik begin altijd eerst daarmee en meestal is dan het probleem over dus probeer dat eerst en zie dan hoe het dan gaat wat ik ook een keer heb gehad met een zafira is dat de regeleenheid opnieuw ingeleerd moest worden maar meestal is het de gasklephuis
groet Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.