Opel ASTRA-G-CC: Eerste koude start slecht

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Beste forumleden,

ik ben in bezit van een Astra G 1.8 16v 2003.
Vorige week op een ochtend wou ik de auto starten en sloeg deze wel aan maar liep heel slecht (alsof hij op 3 poten liep),
en wou ook niet beter lopen, toen heb ik hem snel laten uitlezen bij mij thuis en stonden er een paar foutcodes is, deze zijn gereset en liep de motor weer als vanouds, toen ben ik toch maar naar de opel dealer gereden voor een afspraak om er toch maar naar te kijken, echter toen ik weer weg wou rijden starte de motor weer slecht en heb ik de auto moeten laten staan en hebben ze direct het gasklephuis gereinigd en de computer weer uitgelezen,
auto was weer klaar en heb nergens last weer van gehad.
Maar.... sinds een paar dagen start de auto weer niet goed en gaat het om de eerste start van de dag/koude start.
de motor loopt deze keer wel op 4 cilinders maar loopt hoogtoerig en onregelmatig en het servicelampje brand dan ook. hierop doe ik de motor uit en start hem weer opnieuw waarna de motor dan wel weer normaal loopt zonder servicelamp.
het vreemde is dat dit nu alleen met de eerste start is en de rest van de dag nergens last van heb.
Mijn conclusie (heb er weinig verstand van) is dat de motor lucht/vaccuum of brandstof tekort heeft met de eerste start en daarop ook raar blijft lopen, en met de 2e start wel normaal brandstof/lucht krijgt en hierop wel normaal loopt.
Ik kan nergens een soortgelijk probleem vinden dus probeer ik een oplossing te vinden via dit forum.

Mvg, Vink

Vink22

Geplaatst door Vink22 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.