Opel Astra Wagon 2001: Egr

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Mijn auto viel uit en stotterde veel. Egr klep schoon gemaakt en ging toen beter. Helaas wel de problemen weer terug. Daarna de egr los gekoppeld. Ging even goed tot dat ie vermogen verlies kreeg en motor lampje ging knipperen. (Denk noodloop) heeft iemand advies wat ik er aan kan doen? Zou hem graag willen afdoppen en kijken of dat beter gaat maar weet niet of ik hem dan ook uit moet schrijven uit het motorsysteem?

Ryan033

Geplaatst door Ryan033 , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 1 jaar geleden

Een knipperende motorlamp geeft aan dat er misfires zijn die de dure katalysator kunnen beschadigen.
Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder.
Het vermogen verlies komt doordat de motorcomputer de cylinder met de misfires uitschakeld.

De redenen zijn divers: van defecte bougie/bobine, via defecte sensor, verkeerde brandstofdruk tot aan een mechanisch probleem.

Gezien het bouwjaar denk ik dat je de EGR kunt afdoppen zonder verdere problemen.
Krijg je uiteindelijk toch een fout en een rbandende motorlamp, dan kun je nog proberen om een gat van 6 of 8 mm in de afdekplaat te boren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.