Opel 1.7 diesel 2014: Start moeilijk bij warme motor

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 81

Ik zit met een probleem met mijn Opel Astra 1.7cdti 2014. Wanneer ik start met een koude motor heb ik geen enkel probleem. Echter wanneer mijn motor warm is en ik even heb gereden, de auto stop en kort erna terug probeer op te starten, schokt heel de auto en start de motor niet. Na 2-3 keer proberen start hij uiteindelijk wel op.
Het probleem doet zich niet altijd voor, echter soms voel ik echt dat hij moeilijk opstart en dat hij het weer wilt doen.

Heel irritant probleem, laten uitlezen en geen enkele foutmelding. Ik ben bij de expert langsgeweest (want heb de auto met garantie gekocht) en hij heeft gezegd dat mijn startmotor versleten was. Deze is ondertussen vervangen geweest maar probleem blijft terugkomen.

Heb veel opgezocht er wordt gezegd dieselfilter, dubbel massa vliegwiel, krukassensor,… Iemand enig idee? Desnoods stuur ik ook een filmpje waarin het probleem te zien is.

Salihoz

Geplaatst door Salihoz , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 week geleden

Wat zegt de verkoper? Want het is en blijft een klacht die onder garantie gerepareerd moet worden.
Als de verkoper het zelf niet kan, dan stuurt deze de auto maar naar b.v. Opel.
Als de verkoper verder niet wil, dan kun je het koopcontract laten ontbinden en je geld terug krijgen.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

ZEKER zelf NIET er mee aan de gang gaan , vervalt de aanspraak op garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 1.7 diesel of stel zelf een nieuwe vraag.