Opel tigra: E.G.R

Bouwjaar: 1996

HOE MOET IK EEN E.G.R KLEP AFBLINDEN WANT HIJ IS DE VEROORZAKER VAN EEN STORING OF KUN JE DIE REINIGEN.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja EGR demonteren, plaatje er tussen zetten, EGR weer op zijn plek zetten, stekker er op zetten.

Schoonmaken is ok mogenlijk, maar heeft meestal niet t gewenste resultaat

EGR zit onder het inlaat.

Willem

opelfan (0), 19 jaar geleden

kan niet lukken ! egr vervangen is de enige doeltreffende oplossing . De egr klep wordt bij de tigra niet alleen gestuurd door de ecu , maar ook gecontroleerd .Hier weet ik alles van heb het ook meegemaakt . Vervangen en hij zal lopen als een naaimachientje !!
mvg

flow (0), 19 jaar geleden

Zit de E.G.R klep onder de inlaat.Wat is dan het ding dat op het uitlaat spruitstuk zit en er zit een vacuum slang op,dat is toch de E.G.R klep die doet toch het uitlaat gas naar de inlaat laten,of heb ik het nou helemaal mis.

opelfan (0), 19 jaar geleden

ik denk dat je het één met het ander verward , de egr bij deze motoren zit onder het inlaatspruitstuk , kan u verzekeren dat het wat pruts werk vraagt om hier bij te kunnen . Hetgene waar jij over spreekt ,( kan het natuurlijk niet zien ! ) is de combiklep voor de secundaire lucht , de secundaire luchtpomp die bij een koude start enkele min geactiveerd wordt .Dit alles om lambda sonde en katalysator sneller op temp te brengen .
Mvg

flow (0), 19 jaar geleden

OOOO ik zal eens gaan kijken volgende week want dan moet ook de riem worden vervangen.mensen hartstikke bedankt voor jullie info.vg alan

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wel een optie om de nieuwe klep te monteren met een dichte pakking. Plunjer van de klep moet namelijk op een juiste manier vrij kunnen bewegen. Schoonmaken heeft meestal geen zin. Na korte tijd komt probleem weer terug. Om deze zeik te voorkomen en de motor niet zo te bevuilen, gewoon oude klep er af, nieuwe erop met dichte pakking EN stekker weer er op,

Gr.
Remco

flow (0), 19 jaar geleden

Remco bedankt voor je uitleg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.